Sinterklaas intocht voor tweede jaar op rij met een rit door Leek; “Veel publiek langs de route” (Foto’s/video)

Leek – Vorig jaar moest vanwege de Corona pandemie een alternatieve Sinterklaas intocht bedacht worden. In plaats van de klassieke aankomst per boot in de haven van Nienoord en een intocht door het centrum, werd nu een route bedacht door het grootste gedeelte van Leek. Zo kon toch iedereen die dat wilde veilig langs de route plaatsnemen en Sinterklaas en de pieten begroeten.

De organisatie vond het na afloop een goed alternatief, al zijn de meningen her en der wat verdeeld, ze wilden het ook dit jaar op deze manier organiseren. Wel met een paar aanpassingen die vorig jaar aan het licht kwamen.

Ontvangen door burgemeester
Na een erg mistige zaterdagmorgen ging de route met steeds meer zonlicht om 14.00 uur van start vanaf de Oldenoert. Sinterklaas ging met zijn pieten onder begeleiding van de brandweer en gezellige muziek van de muziekpiet op pad. Via onder andere de Euroweg, Vredewoldplantsoen, De Tip en Schreiershoek kwam de colonne rond 14.00 uur in het centrum aan. Hier heeft Burgemeester Ard van der Tuuk ze ontvangen.

Na een kort programma ging de route verder via onder andere de Pulvetorenstraat naar Driemolenhof, Hulstlaan, Diepswal, Wolveschansdreef, Brandparken en eindigde de rit uiteindelijk bij de Houtsingel in woonwijk Oostindie. Wederom, net als in 2021, stonden er erg veel kinderen met hun ouders en opa’s en oma’s langs de route om Sinterklaas en zijn pieten te kunnen begroeten. En nu maar hopen dat Sinterklaas hun huis de komende weken niet overslaat…

Voor meer foto’s en/of het bestellen er van klik hier.

Foto’s: Jordi Haverdings & Sven Loer & Jelte Haumersen

 

   
Back to top button