Voetbalvereniging TLC staat open voor mogelijke verhuizing naar de Tolbertervaart

Ook inbreiding en vernieuwing huidige locatie valt onder de mogelijkheden

Leek/Tolbert – De toekomst van Voetbalvereniging TLC staat mogelijk op het punt van een spannende verandering. Het bestuur heeft bij de Gemeente Westerkwartier aangegeven dat ze openstaan voor een mogelijke verhuizing naar de Tolbertervaart. Dit hebben ze aangegeven nadat de gemeente Westerkwartier het concept-masterplan Leek-Tolbert gepresenteerd heeft met als doel de bouw van 1000-1400 woningen.

Lees ook: Masterplan voor bouw 1400 woningen in Leek en Tolbert; relocatie sportverenigingen, onderwijs en bedrijven

Deze stap zou een aantal belangrijke overwegingen met zich meebrengen, waarbij het welzijn en de toegankelijkheid van de club centraal staan.Een cruciaal punt voor TLC is dat de nieuwe locatie niet aan een doodlopende weg wordt geplaatst. Dit is van vitaal belang voor de bereikbaarheid en toegankelijkheid voor leden, bezoekers en andere belanghebbenden. Ook is er benadrukt dat er op het moment van verhuizen al nieuwbouwwoningen moeten staan. Dit is niet alleen belangrijk voor de sociale en economische vitaliteit van de omgeving, maar kan ook een positieve bijdrage leveren aan het ledenbestand en de betrokkenheid van de lokale gemeenschap bij de club.

Huidige locatie
Naast de mogelijke verhuizing, is er aangegeven open te staan voor inbreiding op het huidige sportpark Rodenburg. Echter, dit is onder specifieke voorwaarden. Ten eerste moeten er nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd in de directe omgeving. Dit zou niet alleen de aantrekkelijkheid van het gebied vergroten, maar ook nieuwe potentiële leden aantrekken. Daarnaast stelt de club als voorwaarde dat er een nieuwe accommodatie wordt gebouwd, inclusief kunstgrasvelden, een moderne kantine en kleedkamers die voldoen aan de huidige standaarden en comforteisen.

Zorgvuldige afweging
Het bestuur van TLC erkent dat deze beslissing niet lichtzinnig genomen moet worden. Het is een stap die zorgvuldige afweging vereist en waarbij alle belanghebbenden betrokken zullen worden. Daarom zal er nauw samengewerkt worden met de Gemeente Westerkwartier, lokale instanties en de leden om ervoor te zorgen dat de belangen van alle partijen worden behartigd.

Ontwikkelingen
Hoewel er nog geen definitieve beslissing is genomen, kijkt TLC vol vertrouwen naar de toekomst. Ongeacht de beslissing, blijft de club zich inzetten voor het stimuleren van sportiviteit, gemeenschapszin en de liefde voor voetbal in de regio. Leden en belanghebbenden worden op de hoogte gehouden over verdere ontwikkelingen.

   
Back to top button