Wintertijd begint met zacht weekendweer; zaterdag de klok een uur terug

Landelijk –  Komend weekend gaat de wintertijd in en wordt de klok een uur achteruit gezet. Winterse perikelen zijn voorlopig echter zeker niet aan de orde.

Zaterdag op zondag, om 03:00 uur wordt de klok een uur achteruit gezet. Dit betekent dat we een uurtje langer kunnen slapen, maar ook dat de zon een uur eerder ondergaat komende zondag.

Zacht en herfstachtig weekend
Komend weekend worden we, net als deze hele werkweek, geconfronteerd met een wisselvallig en herfstachtig weerbeeld. Er trekt een actief regengebied over het land, maar de timing is gunstig! Het gebeurt namelijk precies in de nacht van zaterdag op zondag wanneer de meeste mensen slapen. Zowel zaterdag als zondag overdag blijven wel enkele buien mogelijk, maar zijn er ook flink wat droge momenten waarbij mogelijk de zon even doorbreekt.

De winterjas is niet nodig voor mensen die buitenplannen hebben. Deze week liggen de maxima dagelijks tussen 12 en 15 graden. Dat zijn vrij gebruikelijke waarden voor eind oktober. Zaterdag komt daar mogelijk een graadje bovenop en zondag kan het in bijna heel het land ruim 15 graden worden. In het zuidoosten is zelfs een lokale 18 graden niet uitgesloten.

De wind is heel het weekend nadrukkelijk aanwezig. Er staat een matige tot aan de kust mogelijk een harde zuidwestenwind, 4-7 Bft. Ondanks de hoge temperaturen is het door de wind en eventuele buien dus niet altijd even aangenaam om naar buiten te gaan.

Dalende temperaturen
Na het weekend blijft het eerst nog vrij zacht. Halverwege de nieuwe week valt de temperatuur weer iets lager uit, maar echt koud wordt het niet. Overdag ligt de temperatuur veelal tussen 10 en 14 graden. De wind blijft voornamelijk uit het zuidwesten waaien en dat betekent dat het wisselvallige weerbeeld van geen wijken weet.

Het online bericht lees je hier.

   
Back to top button