Nationale Klimaatweek in het Westerkwartier; afsluiting met groots Klimaatfestival

Westerkwartier – De gemeente Westerkwartier moedigt iedereen aan om iets te doen voor een duurzamer leven en beter klimaat. Dat doen ze het liefst elke dag. Tijdens de Nationale Klimaatweek van 30 oktober t/m 10 november staat in de gemeente Westerkwartier elke dag een ander thema centraal om extra stappen te zetten voor het klimaat.

Programma Klimaatweek duurzame stappen
Het programma van de Klimaatweek in het Westerkwartier bestaat uit drie duurzame stappen:

Stap 1: via sociale media en de website informeert de gemeente inwoners over:
1. Mobiliteit maandag: Ontdek innovatieve vervoersoplossingen en alternatieven voor traditioneel autorijden, zoals fietsen, openbaar vervoer en elektrische voertuigen
2. Bio diverse dinsdag: Ontdek de waarde van biodiversiteit en hoe je kunt bijdragen aan het behoud van planten en dieren in onze omgeving
3. Water woensdag: Ontdek hoe we onze waterbronnen kunnen beschermen en efficiënter kunnen gebruiken
4. Duurzame donderdag (Energiebesparende donderdag) : Leer over duurzame energiebronnen
5. Afval vrijdag: Verken methoden voor afvalvermindering, recycling en hergebruik, en kom te weten hoe je zelf een verschil kunt maken door bewuste consumptie.

Stap 2: bezoek de weekmarkten op 2 en 3 november in Leek, Grootegast, Marum of Zuidhorn.
Stap 3: kom naar het Klimaatfestival op 10 november tussen 15.00 – 20.00 uur in het gemeentehuis van Leek.

Klimaatfestival
Gemeente Westerkwartier sluit de Nationale Klimaatweek groots af met het Klimaatfestival op 10 november van 15.00 – 20.00 uur in gemeentehuis Leek. Hier geven ze informatie over grote en kleine stappen die inwoners kunnen zetten op het gebied van: mobiliteit, biodiversiteit, water, duurzame energie en afval. Huurders en huiseigenaren zijn van harte welkom. Ook Wold & Waard, IVN, Kringloop Westerkwartier en JustGo zijn aanwezig. Er is ruimte voor een gesprek maar ook voor een spel. Met het Rad van Fortuin maken inwoners kans op leuke en duurzame prijzen. Bijvoorbeeld een gratis energieadvies van een adviseur ter waarde van €500,-. Hiernaast verzorgt het IVN leuke kinderactiviteiten waardoor het een informatieve- en leuke dag wordt voor jong en oud.

Wethouder Bé Schollema nodigt inwoners van harte uit: “Met het Klimaatfestival willen we iedereen bewust maken van uitdagingen op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Samen kunnen we leren, inspireren en actie ondernemen om van de wereld een betere plek te maken. Voor nu, maar juist ook voor toekomstige generaties.”

   
Back to top button