Welke (vrijwilligers)organisatie verdient de Leefbaarheidsprijs 2023?

Westerkwartier – Inwoners van de gemeente Westerkwartier kunnen vanaf vandaag (vrijwilligers)organisaties voordragen voor de Leefbaarheidsprijs 2023. Deze prijs looft de gemeente Westerkwartier uit aan een (vrijwilligers)organisatie die zich bijzonder heeft ingezet binnen de gemeente.

Tot 15 september kunt u een organisatie aanmelden. Een deskundige jury buigt zich vervolgens over de voordrachten. Op 19 oktober wordt de winnaar van de Leefbaarheidsprijs bekend gemaakt, tegelijk met de winnaar van de Sportprijs. De winnende organisatie ontvangt een oorkonde en een bedrag van € 500.

Vrijwilligers en leefbaarheid
Voor een goed woon- en leefklimaat zijn allerlei voorzieningen nodig. Winkels, wegen, dorpshuizen, scholen en sportvoorzieningen. Het verenigingsleven speelt hierbij een belangrijke rol. Veel voorzieningen kunnen immers niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers.

Burgemeester Ard van der Tuuk zegt hierover: “Wij geloven als gemeente Westerkwartier in de kracht van het verenigingsleven. Verenigingen en vrijwilligers vormen de ruggengraat van een kern of dorp en zijn daarmee van groot belang voor de leefbaarheid en verbinding. Daar zijn we trots op in de gemeente Westerkwartier en daarom organiseren wij de Leefbaarheidsprijs.”

Voorwaarden
Het initiatief/project komt de leefbaarheid ten goede in de breedste zin van het woord. Het kan dus om van alles gaan, zolang er een positieve bijdrage aan de onderlinge verhouding tussen inwoners wordt geleverd. Het gaat om vrijwilligerswerk en dus onbetaalde inzet en het project heeft geen winstoogmerk.

Aanmelden
Inwoners en organisaties kunnen het aanmeldingsformulier tot 15 september aanstaande invullen op www.westerkwartier.nl/leefbaarheidsprijs. Om in aanmerking te komen voor de prijs, moet een project of activiteit het afgelopen jaar zijn uitgevoerd. Ook inzenders van eerdere jaren kunnen weer voorgedragen worden.

   
Back to top button