In beeld: De herfst in Leek is op volle toeren

Stuur jij ook jouw herfstfoto's naar InfoLeek?

Leek – De herfst is alweer een tijdje van start en nu beginnen de bladeren ook al van de bomen te vallen en de paddenstoelen komen weer op, wil jij de prachtige schoonheid van de herfstnatuur bewonderen? Een mooie serie foto’s van onze fotograaf Alexander Mosselaar vind je onderaan in dit artikel.

De magie van de herfst
Je hebt het wel gezien: de bladeren worden prachtig rood/geel en vallen van de bomen, de paddenstoelen komen uit de grond tevoorschijn en de bladeren knisperen onder je schoenen. De herfst is een van de gezelligste seizoenen van het jaar, misschien is het leuk om een wandeling te maken door deze mooie natuur?

Paddenstoelen
Eerst nog even wat informatie over de paddenstoel, je weet waarschijnlijk dat het niet verstandig is om ze te plukken en te gebruiken in je eten omdat sommige paddenstoel soorten giftig zijn. Maar het is zelfs verboden om paddenstoelen te plukken in Nederland, hoewel er bij kleine hoeveelheden vaak wel door de vingers wordt gekeken zolang het niet verkocht wordt door de plukker. Het gaat hier dan om hoeveelheden onder 250 gram, we raden dit echter niet aan. Maar niet alleen de paddenstoel is verboden om te plukken, hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor vruchten uit het bos.

Wandelroutes in en rond Leek
Wil je een leuke wandelroute maken door de betoverende herfstpracht van Leek, bekijk dan de volgende wandelroutes.

Landgoed Nienoord
Bij het prachtige Landgoed Nienoord kan je het prachtige bos in voor een leuke wandeling. Je komt uitgestrekte parken, bossen en vijvers tegen en is daarmee de ideale plek om de kleurenpracht van de herfst te bekijken.

Natuurgebied Lettelberter Petten
Dit natuurgebied ligt vlakbij Leek en biedt verschillende wandelroutes lands velden, bossen en waterwegen. Tijdens de herfst komen hier prachtige paddenstoelen tevoorschijn.

Landgoed Mensinge bos
Een historisch landgoed in de kop van Drenthe met prachtige tuinen en bossen die tijdens de herfst een betoverend kleurenspel laten zien. De wandelpaden bieden een mix van natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed, waardoor wandelaars een leuke, veelzijdige ervaring hebben.

Foto’s van de Herfst in en om Leek
Heb jij ook mooie foto’s van de herfst en/of paddenstoelen, die je misschien wel hebt gemaakt op een van deze wandelroutes? Mail ze dan naar: [email protected] wellicht zie je je eigen foto’s terug op de website!

Foto’s: Alexander Mosselaar/InfoLeek.nl

Foto: Ingezonden

Foto’s: Ingezonden

   
Back to top button