Ard van der Tuuk reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan Greet Luppes van Zangkoor Jonkersvaart

Westerkwartier – Op vrijdag 3 november reikte burgemeester Ard van der Tuuk een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Greet Luppes. Vanaf dat moment mag zij zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Mevrouw Luppes krijgt de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de jubileumuitvoering ter ere van het 40-jarig bestaan van Zangkoor Jonkersvaart.

Het Zangkoor Jonkersvaart werd in 1983 door mevrouw Luppes opgericht. In de jaren die volgden toonde mevrouw Luppes zich een ware muzikale duizendpoot. Al veertig jaar lang zet zij zich vrijwillig voor het koor in. Zij dirigeert en leidt het koor, maakt de muziekstukken en de programma’s. Mevrouw Luppes bereidt daarnaast de repetities en optredens voor en vertaalt liederen uit het repertoire van en voor het koor.

Van grote waarde voor Zangkoor Jonkersvaart
Muziek maken en zingen zijn mevrouw Luppes met de paplepel ingegoten. Dit nam zij mee in haar inmiddels 42-jarige carrière als leerkracht in het basisonderwijs. De combinatie van deze passie en didactische vaardigheden maakt haar van grote waarde voor het koor. Haar manier om het koor te leiden, nieuwe dingen aan te leren en bij te sturen, wordt alom gewaardeerd. Net als het feit dat mevrouw Luppes geen druk op ketel zet. Zij geeft iedereen de tijd om de liederen echt goed in te studeren en uit te kunnen voeren. De sfeer en saamhorigheid in het koor zijn mede daarom groot. Dit blijkt wel uit het feit dat leden van het zangkoor gemiddeld 17 jaar lid zijn en vier koorleden zelfs ook al vanaf het begin meezingen. Dit zorgt voor verbinding. Verbinding in het koor, verbinding tussen de koorleden en het publiek en verbinding in het dorp. De grote waarde die mevrouw Luppes heeft voor het koor, de gemeenschap in Jonkersvaart en de verbinding die dit tot stand heeft gebracht, worden gezien. Daarom wordt mevrouw Luppes benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

   
Back to top button