Programma eerste Klimaatfestival op 10 november in Westerkwartier bekend 

Westerkwartier – We krijgen allemaal met de gevolgen van klimaatverandering te maken. Maar wat kunt u zelf doen? En welke stappen zet de gemeente? Dit staat centraal op het eerste Klimaatfestival in de gemeente Westerkwartier.

Benieuwd wat u kunt doen voor een beter klimaat?
Kom op vrijdag 10 november van 15.00 tot 20.00 uur naar het gemeentehuis in Leek. Voor wie rond etenstijd naar het Klimaatfestival komt, staat er ook een heerlijke duurzaam gemaakte stamppot klaar. Ook maakt u kans op prijzen bij het duurzame Rad van Fortuin.

Wethouder Bé Schollema nodigt inwoners van harte uit: “Met het Klimaatfestival willen we iedereen bewust maken van uitdagingen op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Samen kunnen we leren, inspireren en actie ondernemen om van de wereld een betere plek te maken. Voor nu, maar juist ook voor toekomstige generaties.”

Aandacht voor vijf verschillende thema’s
Tijdens het Klimaatfestival sluiten verschillende organisaties aan om u te vertellen over wat zij doen voor een duurzamer Westerkwartier. Ook wordt verteld welke kleine en grote stappen u zelf kunt zetten. Want elke kleine stap helpt.

 • Afval en circulariteit
  De afvalcoaches van de gemeente vertellen u alles over het onderwerp afval. Daarnaast sluit het Repaircafé van Stichting de Hulpkring aan om u alles te vertellen over de reparatie van elektrische apparaten en kleding. 
 • Biodiversiteit
  Hoe draagt biodiversiteit bij aan een beter klimaat en waarom is het zo belangrijk? En wat kunnen we doen om de biodiversiteit in onze eigen leefomgeving te bevorderen? Dit en nog meer vertellen we, in samenwerking met IVN Groningen, op het Klimaatfestival.
 • Duurzame mobiliteit
  Bij de stand over duurzame mobiliteit leert u alles over wat duurzaam vervoer. Wat wij als gemeente doen om het vervoer te verduurzamen en welke stappen u zelf kunt zetten. Bijvoorbeeld door een elektrische deelauto te gebruiken. 
 • Energiebesparing
  Elke kleine stap om energie te besparen helpt. De gemeente vertelt over de subsidies en mogelijkheden voor isoleren. Wold & Waard is aanwezig voor een toelichting op de maatregelen en subsidies voor huurders.
 • Water
  Het onderwerp water is breed. Het is meer dan alleen water besparen. Op het Klimaatfestival bespreken we wat we samen kunnen doen tegen wateroverlast in de gemeente.  

 Maak kans op duurzame prijzen
Als bezoeker speelt u gratis mee met het Rad van Fortuin. Hier maakt u kans op onder andere een energieadvies (t.w.v. €500,-), een compostvat, een regenton, ledlampen en een duurzaam kookboek. Zo zet u zelf een stap voor een beter klimaat.

   
Back to top button