Weekendweer: geregeld zon, maar ook enkele buien

Landelijk – Er staat ons een vrij vriendelijk weekend te wachten met geregeld zon. Zaterdag ontstaan buien en wordt het 10 graden. Er volgt een koude nacht met kans op mist en vorst aan de grond. Zondag lost de mist op en blijft het op veel plaatsen droog met in de middag 8 tot 10 graden. Na het weekend wordt het opnieuw wisselvallig stijgt de temperatuur tijdelijk naar 10 tot 14 graden.

Zon en enkele buien op zaterdag
Zaterdag krijgen we de zon regelmatig te zien. Droog blijft het niet, want vanaf de Noordzee trekt een aantal buien over het land. Zo buiig als voorgaande dagen wordt het echter niet. De meeste buien zijn weggelegd voor het midden en vooral het noorden van het land. In het zuiden is het minder buiig. Bij een matige en aan zee vrij krachtige westen- tot noordwestenwind komt de maximumtemperatuur op 10 graden uit.

Koude nacht
Zaterdagavond neemt de wind in kracht af naar zwak en tijdens de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar enkele graden boven het vriespunt. Mogelijk komt het tot grondvorst. Omdat het nauwelijks waait en de lucht vochtig is kan het nevelig worden.

Zondag zo goed als droog
Tijdens de vroege ochtenduren is het koud met op grote schaal slechts 3 tot 6 graden. Regionaal gaat de dag grijs van start door aanwezigheid van mist of laaghangende bewolking, maar op veel plaatsen breekt de zon snel door. Het blijft nagenoeg droog, vooral in het noordelijk kustgebied kunnen een paar buien ontstaan. Het wordt 8 tot 10 graden. In de loop van de dag trekken vanuit het zuidwesten wolkenvelden over het land.

Nieuwe week weer volop herfst
Na het weekend neemt de kans op verregende dagen weer toe, want vanaf de Atlantische Oceaan trekken geregeld gebieden met buien of regen over ons land. Daarbij wordt het een stuk zachter: de temperatuur stijgt de eerste dagen van de nieuwe week naar 10 tot 14 graden.

   
Back to top button