Schaakclub Leek 1 stunt met gelijk spel tegen Groninger Combinatie 1

Leek – Op vrijdag 10 november speelde Leek 1 tegen het topteam Groninger Combinatie 1. Door ziekte en afzeggingen speelden bij Leek drie sterke spelers niet mee. Gerwin Fokkema en Sebastiaan de Jong maakten als invallers hun debuut in de externe competitie.

Sebastiaan zorgde voor een sensatie, aan bord 5 wist hij met zwart in de versnelde draak zijn op papier veel sterkere tegenstander te verslaan. Leek begon een 1-0 voorsprong omdat Groningen Combinatie met 1 speler te weinig de wedstrijd begon. Door overwinningen van Tijmen Hofstra en Johan ten Hoor kwam Leek op een 4-3 voorsprong, waardoor gelijk spel al zeker was.

Verrassende winnar
De stunt van Leek had nog groter kunnen zijn. Aan bord 1 had Pieter Doller naar een zware strijd een gelijke stelling bereikt tegen Florian Jacobs met een rating van 362 meer. In het eindspel wist de topspeler van Groningen uiteindelijk toch te winnen. Het verzwakte team van Leek kwam de 4-4 gelijke spel heel goed uit de strijd!

Het bekerteam van Leek met rating tot 1650 werd door Lewenborg door een 3,5 – 0,5 nederlaag uitgeschakeld voor de volgende ronde. Frans Huisman speelde remise. In de interne competitie won Tom Waalewijn met zwart van Ruurd Poerstamper

   
Back to top button