Echtpaar Heijs-Meindersma 60 jaar getrouwd op 6 juni

LEEK – Op 6 juni a.s. is het echtpaar Heijs-Meindersma 60 jaar getrouwd. De heer Hendrik (Henk) Heijs werd in 1934 geboren in een klein boerderijtje aan de Jonkersvaart. Hij was de eerste leerling op de timmerafdeling van de nieuwe ambachtsschool in Leek en werkte als timmerman toen hij zijn vrouw in de zomer van ’53 leerde kennen op een muziekconcours in Grootegast.

Mevrouw Jeltje (Jellie) Meindersma, een Friezin uit Opeinde, werkte als onderwijzeres in Gerkesklooster en was daar doordeweeks in de kost.

Toen mevrouw Heijs met vriendinnen op vakantie was, stuurde ze de heer Heijs een kaartje met haar adres in Opeinde. De heer Heijs stapte op de Berini van z’n vader, tufte naar Friesland en zo begon de verkering. Het kaartje hebben ze nog steeds!

Na hun trouwen zijn ze in een zelfgebouwd huis gaan wonen aan de Padkamp in Roden en hebben daar 8 jaar met veel plezier gewoond. Hun kinderen Aukje en Harry zijn daar geboren.

Halverwege de jaren zestig besloten ze hun huis te verkopen en met dat geld een schoenenwinkel te beginnen in Delfzijl, een avontuur dat goed uitpakte: Delfzijl en de economie groeiden hard en de zaken gingen goed.

Toen ze het eind jaren 70 wat rustiger aan wilden doen, verhuisden ze naar Drachten waar de heer Heijs aanvankelijk een paar dagen per week dubbel glas verkocht en installeerde. Hij deed dit samen met zijn zoon Harry, maar die wilde eigenlijk wel weer de schoenen in en daarom zijn ze in augustus 1982 op de Dam in Leek weer met schoenen begonnen. In 1990 zijn de heer en mevrouw Heijs definitief gestopt en hebben Harry en Tineke de zaak over genomen.

De laatste jaren wonen de heer en mevrouw Heijs in een appartement boven de winkel, wandelen ze dagelijks op Nienoord en genieten ze van korte vakanties en hun twee kinderen en partners, de vier kleinkinderen en partners en de vier achterkleinkinderen.

Burgemeester Hoekstra feliciteert het echtpaar op 6 juni 2017 om 16.00 uur.

   
Back to top button