Energietoeslag van €800,- in 2023; kijk hier of je er recht op hebt.

Westerkwartier – De gemeente Westerkwartier biedt een tegemoetkoming voor de extra energiekosten. Wanneer u volgens de gemeente in aanmerking komt, heeft u al een brief ontvangen. Dan hoeft u de energietoeslag dus niet meer aan te vragen.

Heeft u geen brief ontvangen en wel recht op de energietoeslag? Dan kunt u deze vanaf 15 november 2023 aanvragen. U kunt deze toeslag krijgen als u:

  • woont en verblijft in de gemeente Westerkwartier;
  • 21 jaar of ouder bent;
  • geen student bent;
  • een inkomen tot maximaal 120% van de voor u geldende bijstandsnorm heeft (wanneer u inwonende kinderen jonger dan 18 jaar heeft is 130% van toepassing);
  • zelfstandig een huishouden heeft;
  • een contract bij een energieleverancier heeft;
  • de energietoeslag 2023 niet eerder ontvangen heeft.

Dien uw aanvraag in van 15 november tot en met 31 december 2023 met uw DigiD op website energietoeslag voor lage inkomens. Voldoet u aan de voorwaarden van de energietoeslag? Dan kan het zijn dat u ook recht heeft op onze minimaregeling. Hiervoor gelden wel vermogensgrenzen.

Minimaregeling 2023
Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor de minimaregeling 2023. U kunt een tegemoetkoming in de kosten voor de gemeentelijke belastingen aanvragen. Het gaat dan om het vastrecht van de afvalstoffenheffing. Ook kunt u een vergoeding uit het Participatiefonds aanvragen voor sociale, culturele en/of sportieve activiteiten. Ontvangt u van de gemeente de minimaregeling 2023? En voldoet u aan de voorwaarden van de energietoeslag? Dan krijgt u de energietoeslag automatisch. U hoeft dit niet aan te vragen.

Inkomen op of rond bijstandsniveau en weinig vermogen?
Op de website potjeswijzer ziet u Potjes voor minima staan. Er zijn niet alleen potjes van de gemeente. Ook Gloed, de Voedselbank en Stichting Leergeld Westerkwartier hebben potjes beschikbaar.

Potje Tegemoetkoming gemeentelijke belastingen
Bij dit potje leest u wie in aanmerking komt. Wat de voorwaarden zijn, hoe het werkt en hoe u kunt aanvragen. Bij dit potje kunt u met uw DigiD een aanvraag doen voor het vastrecht van de afvalstoffenheffing en de vergoeding uit het Participatiefonds. Wilt u liever een aanvraagformulier per post ontvangen? Dit kunt u daar aangeven.

Vragen over de energietoeslag of minimaregeling?
Bel voor meer informatie naar 14 0594 of stuur een e-mail naar [email protected].

   
Back to top button