Sinterklaas en pieten ondanks regen en motorpech feestelijk ontvangen in Leek (Foto’s/video)

Leek – Sinterklaas en zijn pieten zijn zaterdagmiddag 18 november door honderden kinderen, ouders en opa’s en oma’s feestelijk ontvangen in Leek.

Volgens planning zouden de bootjes met daarop de pieten en Sinterklaas rond twee uur arriveren in de haven van Leek. Echter kreeg de boot waar Sinterklaas op zat motorpech en werd hierdoor vertraging opgelopen. Ondanks de pech en de regen die af en toe met dikke druppels uit de lucht kwam, werden sinterklaas en de pieten feestelijk ontvangen.

Ontvangst in Leek
Na ontvangst door Burgemeester Ard van der Tuuk en een rondtocht door het centrum van Leek, kwam Sinterklaas aan bij het hoofdpodium op de Dam in Leek. Op het podium waren optredens te zien van PietenKidz. Zij brengen elk jaar het Nationale Sinterklaaslied uit. Het werd een gezellig Sinterklaasfeest op de Dam.

Voor meer foto’s en/of het bestellen er van klik hier.

Foto’s/video: Jelte Haumersen & Sven Loer & Alexander Mosselaar & Jordi Haverdings

 

   
Back to top button