Brandweer Leek blust brand in schuur in Midwolde; brandweerauto raakt vast in zachte grond

Midwolde – Aan de Hoofdstraat in Midwolde heeft zaterdagavond in een schuur een brand gewoed.

De brandweer van Leek werd iets na 7 uur met spoed gealarmeerd voor de brand. Achter in een weiland is in een schuurtje door onbekende oorzaak brand ontstaan. De brandweer heeft direct brandslangen uitgerold en de brand geblust.

Weg dicht en brandweerwagen vast
De politie is ter plaatse gekomen om een veilige werksituatie te creëren. Een deel van de Hoofdstraat werd daarvoor tijdelijk afgesloten voor verkeer. Door een snelle inzet was de brand snel onder controle en kon de brandweer retour. Echter door de vele regenval van afgelopen weken was de grond erg drassig geworden en kwam de brandweerauto vast te zitten. Een vriendelijke boer heeft de brandweerauto met een shovel uit de grond getrokken.

Foto’s: Sven Loer & Jelte Haumersen/InfoLeek.nl

   
Back to top button