Nieuwe schakers brengen Leek 2 in evenwicht met SISSA

Leek – Op vrijdag 17 november speelde Schaakclub Leek 2 in de eerste competitieronde thuis tegen SISSA 4. Naast twee vaste spelers, maakten de nieuwe clubschakers, Gerwin Fokkema en Sebastiaan de Jong hun debuut in dit team.

In de partij aan bord 1 barstten de combinaties in het middenspel ineens los, met als uitkomst een gewonnen stelling voor SISSA. Aan bord 2 was de stelling lang in evenwicht, tot de SISSA-speler met twee torens op de tweede rij binnen wist te dringen: 0 – 2. Sebastiaan de Jong aan bord 4, kwam een stuk voor te staan, en benutte na dameruil zijn overmacht aan pionnen: 1 – 2. Alle ogen waren daarna gericht op bord 3, waar Gerwin Fokkema solide speelde, maar ook moest winnen om gelijk te maken. Hij wist zijn pionnenmeerderheid op de damevleugel naar de overkant te brengen, waarna zijn tegenstander capituleerde. De stand was dus in evenwicht, en dat is een goede prestatie van Leek 2.

Landelijke finale
Bij de regionale finale van de SchaakOff in het Denksportcentrum in Groningen, hebben zowel Sander Bolhuis als Frans Huisman zich weten te plaatsen voor de landelijke finale op 2 december in De Bilt.

 

   
Back to top button