Korfballers KVW ’22 verliezen van ZKC´19

Hoogeveen – Zaterdag 18 november stond de eerste uitwedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. De selectie van KVW ’22 mocht afreizen naar Hoogeveen om daar de wedstrijden tegen de selectie van ZKC´19 te spelen. De wedstrijd tussen de tweede teams werd met 21-15 gewonnen door de thuisploeg.

Vervolgens mochten de eerste teams het tegen elkaar opnemen. Op papier een gelijkwaardige wedstrijd voor het team uit Leek. In de eerste 10 minuten kon KVW goed mee met het spel van de tegenstander. De verdediging stond goed, waardoor de tegenstander moeite had met scoren.

Veel kansen 
Maar helaas wist KVW ‘22 ook niet vaak te scoren, waardoor de tegenstander veel kansen kreeg en ze uiteindelijk ook af konden maken. In de rust gingen ze met een stand van 11-6 de kleedkamer in. Na rust was KVW ‘22 de ploeg die beter uit de kleedkamer kwam.  Door twee mooie doelpunten van Marit Kant en Hilde Hielkema, wist de HHZ-formatie terug te komen tot een stand van 11-9. ZKC’19 was genoodzaakt een time-out te nemen om hun vizier op scherp te zetten. Uiteindelijk wist ZKC’19 hun spel weer te vinden en werden ze te sterk voor KVW ‘22. Dit zorgde voor een einduitslag van 21-14.

Volgende weekend reist de selectie van KVW ‘22 af naar Vriezenveen om te spelen tegen de selectie van Amicitia.

   
Back to top button