Korfbalvereniging Westerkwartier verliest met 1 punt van Amicita in Vriezenveen

Vriezenveen – Korfbalvereniging Westerkwartier verloor afgelopen zaterdag de tweede uitwedstrijd van het korfbalteam uit Vriezenveen.

Afgelopen zaterdag 25 november stond de tweede uitwedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. De selectie van KVW’22 moest het dit keer opnemen tegen Amicitia uit Vriezenveen. De wedstrijd tussen de tweede teams werd met 22-14 gewonnen door de thuisploeg.

Als team samenwerken
Het eerste mocht hierna hun wedstrijd spelen. Ze hadden afgelopen week goed getraind en dit zag je ook terug in het spel dat ze lieten zien. De eerste aanval was het namelijk meteen raak voor het eerste team van KVW’22. Het was voor de club uit Leek belangrijk om als team samen te werken. In de eerste helft ging het aardig gelijk op met variërend spel van KVW en de verre afstandsschoten of harde doorloopballen van Amicitia.

In de rust was de coach van de ploeg tevreden over het spel en moest zijn team ervoor zorgen dat ze niet gingen verzwakken.

Spannend tot de laatste seconden
KVW begon met veel energie en strijdlust aan de tweede helft om hun eerste punten van het zaalseizoen binnen te slepen. Hierdoor wisten ze door een doelpunt van Sander Lap op voorsprong te komen met een stand van 15-16. Toch wisten ze de voorsprong niet te behouden en nam de ploeg uit Leek een time-out op een gelijke stand van 20-20. Amicitia wist van verre afstand de korf te vinden en maakte er 2 verschil van. Het bleef spannend tot de laatste seconden. KVW kreeg nog een stip mee waardoor het verschil op 1 doelpunt kwam. In de laatste 11 seconden hadden ze nog 1 kans om het op een gelijke stand te brengen. Amicitia gaf veel druk en daardoor bleef de stand op 1 verschil. De eindstand was uiteindelijk 24-23 in het voordeel van de ploeg uit Vriezenveen.

Volgende week staan er weer thuiswedstrijden op het programma voor de selectie. Zij mogen het dan opnemen tegen de selectie van OKO/BIES.

   
Back to top button