Sparta moet zijn meerdere kennen in DWA/Argo

Zevenhuizen – Afgelopen weekend speelde de Zoutman-formatie wederom een thuiswedstrijd. Dit keer kwam DWA/Argo uit Winsum op bezoek. De afgelopen jaren was er vooral in oefenwedstrijden gespeeld tegen de Groningers, maar dit keer dus in competitieverband.

Na het voorstellen van beide teams floot scheidsrechter Veldhuis voor de start van de wedstrijd. Sparta, wederom in een gewijzigde samenstelling, wist het eerste doelpunt te maken, maar DWA/Argo zette hier direct twee goals tegenover. De scores vielen om en om en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Met een kleine voorsprong (10-9) zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Sparta redde het niet
In de rust hamerde coach Moric van der Lei erop om de juiste kansen te nemen. Ruimte was er wel. Na rust waren het de gasten die het initiatief over namen en ook niet meer terug gaven. Sparta probeerde aan te halen, maar kon het tij niet keren. Het slotakkoord was van Sparta, waarmee de eindstand op 17-23 werd gebracht.

Komend weekend gaan de Zevenhuisters op bezoek bij koploper It Fean/Boelenslaan. Om 18:50 uur klinkt het eerst fluitsignaal in de sporthal van Surhuisterveen.

   
Back to top button