Schaakclub Leek 1 verslaat koploper Bedum en neemt koppositie over

Leek – Afgelopen vrijdag speelde Leek 1 tegen de verrassende koploper Bedum. De sterkste speler van Bedum speelde niet mee, maar bij Leek miste ook een topspeler.

Het eerste uur was de strijd nog in evenwicht. Teamleider Pieter Doller haalde het eerste punt voor Leek binnen. Nadat Tijmen Hofstra na een spectaculaire partij het tweede punt scoorde en Kees Praagman remise had gespeeld verloor Aldert-Jan Keessen op bord 1 van zijn op papier zwakkere tegenstander. Marijn Swemmer bracht Leek op een 3,5- 1,5 voorsprong. Door de overwinning van Johan ten Hoor was de overwinning binnen.

Spannende partij
Invaller Frans Huisman wist na een spannende partij te winnen. Sander Westerlaan zorgde na een goed gespeelde partij voor de uiteindelijke 6,5 – 1,5 overwinning. Leek 1 is door deze overwinning met 2 bordpunten meer dan Groninger Combinatie 1 de koploper in achttallen fase A van de NOSBO-competitie.

Voor de interne competitie werden 3 partijen gespeeld. Ruurd Poerstamper – Folkert de Groot 0-1, Gerrit Bies- Gerwin Fokkema 0,5 – 0,5 en Huib Matthijsse – Sander Bolhuis 0,5 – 0,5.

   
Back to top button