Sparta pakt punten bij koploper It Fean/Boelenslaan

Surhuisterveen – Zaterdag 2 december speelde de Zoutman-formatie een uitwedstrijd tegen het bekende It Fean/Boelenslaan. It Fean/Boelenslaan verkeerde al weken in de ‘winning mood’, waar Sparta de afgelopen weken veel moeite had met haar spel. Na het voorstellen van beide teams floot scheidsrechter Veenstra voor de start van de wedstrijd.

Van afstand was het de thuisploeg die als eerste de korf wist te vinden. Sparta haakte aan en nam ook de leiding in de wedstrijd over. Vlak voor rust was het echter weer gelijk, maar na goed uitgespeelde aanvallen was het Sparta dat met een voorsprong de rust in ging.

In de rust hamerde coach Van der Lei erop dat er niet te snel geschoten moest worden en dat er hard gewerkt moest blijven worden om zo de punten mee te nemen naar Zevenhuizen.

Verder uitgelopen
Sparta liet er geen gras over groeien en wist via goed uitgespeelde aanvallen een gat te creëren. Via 9-11 liepen de Zevenhuisters uit naar een comfortabele 11-17 voorsprong. Het slotakkoord was voor It Fean/Boelenslaan waardoor de eindstand op 15-20 werd bepaald.

Zaterdag 9 december staat er wederom een thuisweekend op het programma. Pallas’08 uit Leeuwarden komt op bezoek, deze wedstrijd start om 18:30 uur in MFC De Molenstreek.

   
Back to top button