Meerdere meiden van Tiga Leek bij Turn on Tour competitie in Franeker

Franeker/Leek – Zondag waren de 1/2 finales voor de levels 7,8 en 9 bij de turn on tour competitie. De zaal in Franeker was al bekend terrein omdat er al een wedstrijd eerder geturnd was.

Vayen en Rosanne mochten als eersten. Vayen was speciaal vanuit hun weekendje weg teruggekomen voor de wedstrijd en haar sprong ging fantastisch! Vayen kreeg een zilveren medaille omgehangen. Rosanne zette haar beste wedstrijd van het seizoen neer en mocht naast een gouden medaille ook een beker voor de 3e plaats in ontvangst nemen.

Zenuwen lastig bedwingen
Emmelin en Emma kwamen uit in pupil niveau 8. De wedstrijd begon op balk waar de zenuwen behoorlijk wat roet in het eten gooiden bij Emma. Maar ze herstelde zich heel goed en op vloer maakte ze een super rechte en lange handstand, waarmee ze uiteindelijk een zilveren medaille haalde. Emmelin maakte ook een prachte vloer oefening en op de overige toestellen turnde ze erg netjes. Om het nog af te maken had ze mooie glitters op haar gezicht. Zij kreeg een gouden medaille omgehangen.

Niveau 7
Als laatste mochten de meiden van niveau 7 aan de slag. Feline was heel zenuwachtig, maar turnde super strak en turnde haar beste wedstrijd. Wat resulteerde in een eerste plaats met een gouden medaille. Marente en Annefleur schitterden zowel letterlijk als figuurlijk over de wedstrijdvloer, zij hadden leuke steentjes op hun gezicht geplakt. Bij Beide meiden speelden de zenuwen behoorlijk een rol op balk. Annefleur draaide de verkeerde kant langs en Marente ging er net naast met de koprol. Verder turnden de meiden hartstikke mooie oefeningen en bij Annefleur lukte gelukkig haar afsprong weer. Annefleur en Marente kregen beide een zilveren medaille.

Uiteindelijk spreken we over een zeer succesvolle halve finale met doorstroming naar de finale van: Rosanne, Emmelin, Feline en Marente. Voor Hieke, Mare en Sanne was het de eerste keer in Franeker. Hieke turnde een prima wedstrijd. Er werd iets strenger gejureerd en bij sprong was er een val. Uiteindelijk toch 6e geworden met een zilveren medaille. Goed geturnd voor je aller eerste halve finale!

Door naar finale
Mare turnde in de 2e wedstrijd. Ze turnde erg netjes. Goed gevochten om op de balk te blijven met de koprol en bij brug een hapering maar alsnog erg mooi geturnd. Mare kreeg een gouden medaille en werd 2e en mag door naar de finale.

Sanne mocht in de laatste wedstrijd. Er was erg veel spanning en op vloer deed ze zelfs opeens wat moeilijkers wat dan weer punten kosten. Ze werd 4e en mag in de finale nog een keer stralen. Moniek heeft deze meiden begeleid. Namens Tiga, ontzettend bedankt en erg goed gedaan.

   
Back to top button