kv OWK schrijft opnieuw geschiedenis: Tessa Lap in Oranje U17

OOSTWOLD/ROTTERDAM – Na de kerst is het elk jaar weer tijd om de kalkoen eraf te sporten tijdens de Korfball Challenge in Rotterdam. OWK mag zich gelukkig prijzen dat nagenoeg elk jaar OWK-ers tijdens dit toernooi hun kunsten mogen en kunnen vertonen.

Is het niet als jeugdspeler, dan draagt OWK haar steentje ook bij als coach van één van de Noord-teams. Zo ook dit jaar!

Tessa Lap
Jeugdlid Tessa Lap heeft vlak voor de zaal de overstap als 15-jarige gemaakt, naar de selectie van OWK. En zeker niet onverdienstelijk. Als vaste vrije balneemster van OWK 1, heeft ze zich direct gesetteld in de selectie. Ze is ze erg scherp en legt er ook buiten de 2 ½, een mooi aantal doelpunten per wedstrijd in. Een talent en aanwinst voor de selectie van OWK.

Het toernooi in Rotterdam
Dinsdag 27 en woensdag 28 december prijkte Tessa samen met OWK-er en Noord coach Sicco Koopmans in Noord U17 in het sportcentrum van Rotterdam. De eerste speeldag werd na vier wedstrijden (Noord West – Noord: 8-12, Noord – West: 10-17, Zuid West 2 – Noord: 6-10 en Noord – Duitsland: 21-2) afgesloten met zes punten en een tweede plaats. Op woensdag, in de halve finale kon dan ook aangetreden worden tegen Zuid West. Met een mooie eindstand van 6-12, was een plekje voor Noord in de finale bevestigd.

In deze finale zou Noord U17, opnieuw West tegenkomen. In de poulefase bleek dit een tegenstander die door het te statisch spel en nog niet lekker in de wedstrijd zitten van Noord, makkelijker tot scoren kwam. De revanche lag klaar. Noord komt in de finale tegen West echter niet op het niveau die zij de gewonnen wedstrijden haalde. Schoten missen hun doel en de achterstand blijkt niet in te halen. Noord moet genoegen nemen met een 13-7 eindstand en een mooi tweede plaats op deze Korfball Challenge.

Het staartje, opnieuw OWK-er in Oranje
Maar aan elke Korfball Challenge zit een staartje en soms is die leuk en soms wat minder leuk. Als OWK kunnen we dit keer wel spreken van een heel leuk staartje. Na hard trainen bij Oranje door sommige districtsspelers de afgelopen maanden, werd het nu tijd om bekend te maken welke spelers Noord U17 verlaten en gaan spelen in Oranje U17. Het rijtje werd afgegaan met de geselecteerde Oranje spelers en daar kwam de naam waar OWK op zat te wachten: TESSA LAP. Samen met Bonne Bus (DOS’46), Marvin Piepers (Drachten) en Eke Slager (Drachten) een hele prestatie. Vier spelers uit Noord U17 die verder gaan in Oranje U17.

En voor OWK de tweede Oranje speler (na Annelies Schuitema) uit eigen gelederen, maar het eerste jeugdlid in Oranje. Kortom een historisch moment voor OWK. Waar een kleine vereniging groot in kan zijn!

Wij wensen Tessa en haar medespelers heel veel plezier en nieuwe ervaringen toe in Oranje, maar die van Tessa zullen we vast en zeker ook aanschouwen in de wedstrijden van OWK 1.

   
Back to top button