Rampspoed blijft chinees Kota achtervolgen; Kota Marum per direct dicht

Keukenvloer van restaurant in Marum plotseling verzakt

Marum – Na de allesverwoestende brand op 24 mei 2023 hebben de eigenaren van Kota Leek een ware achtbaanrit doorgemaakt. Vanwege de grote schade werden vele inspecteurs en experts ingeschakeld.

Na deze fase bleek het vinden van een tijdelijke oplossing in Leek een onmogelijke opgave, aangezien een Chinese keuken een zeer complexe keuken is. Na goede gesprekken met de restauranteigenaar van Chinees restaurant Nieuw-China in Marum, heeft Kota Leek restaurant Nieuw-China aan de Wendtsteinweg 19 overgenomen en het personeel meegenomen naar Marum. Kota Marum opende daar vanaf oktober de deuren.

Rampspoed
Aldus eigenaar Paul Reinders: “De afgelopen twee maanden heeft ons team keihard gewerkt om Kota Marum op de rit te krijgen. En met succes: dankzij jullie kregen we het drukker dan ooit! Helaas blijft de pech ons achtervolgen: we zijn genoodzaakt per direct te sluiten. Onze keukenvloer is namelijk plotseling verzakt, wat het onverantwoord maakt om door te werken. We vinden het verschrikkelijk voor al onze lieve klanten, zeker met kerst in het vooruitzicht, maar dit is overmacht en veiligheid staat voorop.”

Heropening
Er wordt gekeken hoe en wanneer de situatie hersteld kan worden zodat de keukenvloer weer veilig begaanbaar is. Afhankelijk hoe dit traject verloopt wordt de heropening bekendgemaakt.

   
Back to top button