Politie houd alcoholcontrole tijdens Grolsch Boerenrock

LEEK – De politie hield zaterdagnacht bij het sportcentrum aan De Schelp in Leek een grote alcoholcontrole. In het sportcentrum vond het evenement ‘Boerenrock’ plaats. Vijf automobilisten bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken.

De controle vond plaats van zaterdagavond 19.00 uur tot zondag 3.00 uur. De politie nam in totaal 846 blaastesten af van bezoekers van Boerenrock. Tijdens de controle bleken vijf bestuurders onder invloed. Het hoogst gemeten promillage was 1,4 promille alcohol (625 ugl). De politie nam van de betreffende bestuurder zijn rijbewijs in. In één geval werd een bloedproef afgenomen, omdat deze bestuurder door medische redenen niet kon meewerken aan de ademanalysetest. De bloedproef moet in dit geval uitwijzen of er onder invloed is gereden.

Back to top button