Trendy tuinen: de nieuwste boomsoorten voor een moderne look

Partnerbijdrage – Een mooie boom is echt de finishing touch voor elke tuin. Maar nu vraag je je vast af: welke bomen zijn nu helemaal in en geven mijn tuin zo’n moderne look? Met een paar slimme keuzes jouw tuin in een echt paradijsje kunt veranderen!

De Japanse esdoorn voor een exotische sfeer
Eén van de toppers in de trendy tuinwereld is zonder twijfel de Japanse esdoorn. Deze boom is niet zomaar een boom, hè? Het is echt een blikvanger! Kijk nou zelf, met z’n aparte bladvormen en die knallende herfstkleuren, brengt ‘ie echt een beetje van die exotische sfeer in je tuin. Elke keer als je ernaar kijkt, denk je: wauw, wat mooi! En weet je wat helemaal leuk is? Een Japanse esdoorn kopen is supermakkelijk en er zijn zoveel soorten dat er altijd wel eentje is die perfect in jouw tuin past. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, met deze boom zit je altijd goed!

De kersenboom: niet alleen mooi, maar ook lekker
Nu we het toch over bomen hebben die je tuin opfleuren, mag de kersenboom zeker niet ontbreken. Stel je voor: een boom vol met roze bloesems in de lente en heerlijke kersen in de zomer. Wie wil dat nou niet? Een kersenboom kopen, geeft het beste van twee werelden: supermooi om te zien én lekker fruit. En wat helemaal top is, ze passen perfect in een moderne tuin. Ze worden bovendien niet mega groot, dus ideaal voor een kleinere tuin. Echt een win-win!

Olijfbomen en meer, alles voor een mediterrane vibe!
Als je zin hebt in iets bijzonders, ga dan eens voor een Mediterraans tintje, toch? Olijfbomen zijn helemaal de trend nu. Ze zorgen voor die heerlijke, ontspannen sfeer, alsof je zo in het zonnetje zit. En weet je wat ook zo fijn is? Ze zijn supersterk en echt makkelijk te verzorgen. Ideaal, toch? En wat dacht je van vijgenbomen of zelfs een kleine palm? Deze bomen zorgen voor een vakantiegevoel in je eigen achtertuin. Combineer ze met wat mooie struiken en bloemen en je waant je zo in Zuid-Europa!

Of je nou valt voor die Japanse esdoorn, lekker smult van een kersenboom, of gaat voor die relaxte vibe met een olijfboom, er zijn zat keuzes om jouw tuin helemaal top te maken. Het leukste van tuinieren? Dat je jouw eigen stukje natuur maakt, helemaal zoals jij het wil. Dus, wat houdt je tegen?

   
Back to top button