Sparta Zevenhuizen heeft succesvolle thuisdag!

ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag stond wederom een belangrijke wedstrijd op het program voor de hoofdmacht van Sparta. Dit maal was het Ritola die een bezoekje kwam brengen op het winderige Sparta complex. Eerst was het de beurt aan de pupillen van Matthijs Roelfsema om het duel aan te gaan met het tweede van Ritola en de wind. Een wedstrijd waar er voor de Spartanen niets op het spel stond behalve de eer. Maar dat deed geen afbreuk aan het gevoel na een terechte overwinning.

De Gebroeders Brink formatie moet elke wedstrijd strijden voor de kostbare punten. Her en der zijn er de afgelopen weken wat punten bij elkaar gesprokkeld, waardoor er zeer waarschijnlijk een beslissingswedstrijd gespeeld zal moeten worden om in de 1e klasse veld te kunnen blijven.

Sparta en Ritola, zeker geen onbekenden van elkaar, hebben elkaar al 3x eerder getroffen dit jaar. Waarbij er dit seizoen nog geen winstpartij was voor de Rood-Zwarten.

De openingstreffer kwam van de bezoekers, waarna Sparta direct wakker was geschud. Door 3 goals op rij te maken, namen ze de leiding in de eerste 10 minuten van de wedstrijd. 5 minuten later bracht de ploeg uit Zuidlaren de stand weer op gelijke hoogte, 3-3. Vanaf dat moment was het zo gezegd “stuivertje wisselen”. Scores liepen om en om en de ploegen ontliepen elkaar niets. Vlak voor het rustsignaal zette de thuisploeg nog even goed aan waardoor er gerust werd met 2 verschil in het voordeel van de thuisploeg, 9-7.

In de rust was iedereen er over eens dat de nummer 3 op de ranglijst vandaag te pakken was. Sparta was zeker niet minder, en aan het eind van de eerste helft zelfs de betere op het veld. Verdedigend werd het goed dicht gehouden, waar er in de aanval lange aanvallen werden opgezet. Zaak was om niet alleen de eerste 10 minuten, maar de hele tweede helft door te drukken.

Zo gezegd zo gedaan. De eerste 10 minuten van de tweede helft waren de Zevenhuisters de Zuidlaarders de baas. Met nog 25 minuten korfbal te gaan, stond er een verschil van 4 goals op het scorebord. Er brak een periode van 20 minuten aan waarin Sparta niet tot scoren kwam. De bezoekers kregen hierdoor een sprankje hoop en langzaamaan verkleinden ze het gat. Wat zelfs leidde tot een gelijke stand van 12-12 5 minuten voor tijd.

In de slotfase pakten de Spartanen eindelijk weer hun controle. Lange aanvallen resulteerde uiteindelijk verzilverde strafworp. De verdediging hield het goed dicht, waardoor de bal met nog een minuut te spelen weer in de aanval kwam. Een bewuste overtreding vanaf Ritola kant, om te zorgen dat de bal snel weer terug de aanval in zou kunnen, zorgde voor wederom een strafworp. Ook deze was raak, waardoor de wedstrijd op slot zat en de punten binnen waren. Nog een treffer in de laatste seconde zorgde voor een einduitslag van 15-12.

Na de hoofdmacht mocht het derde binnen de lijnen strijden om de punten tegen Altijd Kwiek 2. Ook deze wedstrijd werd winnend afgesloten, waardoor het een geslaagde thuis dag was.