Warm welkom voor dichtende Stadjers bij Borg Nienoord in Leek

Leek – Het was een avond van ‘Lande en Stad’, afgelopen donderdag 25 januari, tijdens de Leekster Gedichtendag in Borg Nienoord. Nog niet eerder waren er zoveel dichters uit Groningen aanwezig in Leek. Uiteraard traden ook bekende en minder bekende dichters uit de gemeente Westerkwartier zelf op. De zaal zat weer vol, net als vorig jaar.

Omdat er te veel aanmeldingen waren voor optredens, had de organisatie, Christel Elshout uit Groningen en Wouter van Schie uit Leek, besloten te loten. Zo kwam er een bonte mix naar voren van dichters uit de wijde regio. De Groningers waren Bart Adjudant, Jaimy Hindriks, Yarick Westein, Atze van Wieren, Willemijn van de Walle, Jakob de Boer, Charles Goudsmit en – met een openhartig  levensverhaalgedicht – Mirjam Dijkhuis. Daarnaast droeg Martine Brander, woonachtig in De Wijk, alles uit het hoofd voor.

Uit eigen gemeente
Uit het Westerkwartier stonden Diana Willemsen en Ike Stubbe, de ’tweetalige’ Bert Weggemans (in het Nederlands en in het Westerkwartiers) en de komische Piety Veenema op het programma. Noordenveldster Arianne Haarsma droeg haar gedicht ‘Ruitenwisser’ voor. Daarmee had ze zeer onlangs de poëziewedstrijd Laat je pen horen! van de Bibliotheken Westerkwartier gewonnen. Fotograaf Chris Top uit Zuidhorn schoot de hele avond de mooiste plaatjes.

Na de pauze zongen en speelden Marietta Rust en Monique Bollen, ook van buiten het Westerkwartier, twee Groningse liedjes op gitaar en accordeon. Tweemaal tussendoor luisterde Rajko de avond op met stemmige korte piano-intermezzo’s. Wouter van Schie kondigde nog aan een Dichtclub Westerkwartier te beginnen, waar enthousiast op werd gereageerd in de zaal. Binnenkort horen we daar meer van, vertelde hij.

Foto’s: Chris Top

 

   
Back to top button