Energieloket SLIM Wonen Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Inwoners van de gemeente Leek die echt werk willen maken van geld en energie besparen, kunnen terecht bij het digitale energieloket. Dit loket is donderdag 2 juli 2015 op een feestelijke wijze gelanceerd door gedeputeerde mevrouw Nienke Homan samen met wethouders uit de provincie Groningen.

Het is een onafhankelijk startpunt voor alle vragen over energiebesparing en -opwekking. Via dit nieuwe digitale loket  kunnen woningeigenaren gratis adviezen verkrijgen op het gebied van energiebesparing. Bijvoorbeeld een online quick scan van de woning waarin de bewoner direct kan zien hoe de energieprestatie van zijn/haar woning is.

Wat is er te halen?

Inwoners geven gemiddeld één maandsalaris per jaar uit aan energie. Reden dat veel woningeigenaren wel nadenken over hoe ze energiebesparende maatregelen kunnen treffen, maar vaak niet weten waar ze moeten beginnen. Welke maatregelen lonen in je huis? Hoe zoek je een goede aannemer uit? Hoe kom je aan een energielabel? Hoe vraag je subsidie of een lening aan? Het energieloket helpt!

Op de website www.energieloket-groningen.nl/leek kunnen woningeigenaren een energiecheck doen, waardoor zij snel in beeld krijgen wat mensen in een vergelijkbare woonsituatie kwijt zijn aan hun energierekening. Zo is in één oogopslag te zien of de inwoner in vergelijking met de buren een lage of een hoge energierekening heeft. Ook kunnen inwoners op de site een online quickscan van hun woning laten uitvoeren.

Andere interessante diensten zijn:

–           De zonatlas waarmee de inwoners kunnen zien of het dak geschikt is voor zonnepanelen.

–           Informatie over het energielabel, muurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler en duurzame verwarming.

–           Handige checklisten voor het aanvragen en beoordelen van offertes.

–           Informatie over subsidie en de mogelijkheid om aan te melden voor de nieuwsbrief met actuele informatie over subsidies of acties in de buurt.

–           Informatie en hulp bij het aanvragen van goedkope financiering voor een (duurzame) verbouwing, installatie of isolatieklus.

–           Handige checklisten voor het beoordelen van de werkzaamheden.

Bovendien is het energieloket Slim wonen Westerkwartier telefonisch te bereiken voor alle overige vragen. Neem hiervoor contact op met de gemeente Leek, telefoon 0594-55 15 15.

Het energieloket is gemaakt in een samenwerking tussen Groninger gemeenten, Milieufederatie Groningen, Bouwend Nederland, UNETO-VNI, stichting KUUB, architectenbureau KAW, bedrijvenvereniging SLIM wonen met energie en de provincie Groningen.

   
Back to top button