60-jarig huwelijksjubileum

GROOTEGAST/LEEK – Op 9 maart a.s. is het echtpaar Beving-Hoeksema 60 jaar getrouwd. De heer Hendrik Beving en mevrouw Taltje Beving-Hoeksema gaven elkaar het ja-woord op 9 maart 1954 te Grootegast.

De heer Beving werd op 16 april 1925 geboren op de ouderlijke boerderij aan het Westerzand nabij Sebaldeburen. Daar groeide hij samen met zijn oudere broer op en van daaruit ging hij naar de lagere school. Later bezocht hij de Landbouwwinterschool in Oldekerk. Het was in die tijd gebruikelijk dat je als boerenzoon later de boerderij overnam en in de zomer volop de praktijk van het vak leerde. Zo gebeurde het dan ook in zijn geval. Mevrouw Beving-Hoeksema werd op 25 mei 1929 geboren op de kleine boerderij aan de Woldweg, ook dichtbij Sebaldeburen. Zij was de oudste van het gezin en had een jongere zus en een broertje. Na de lagere school volgde zij de opleiding voor kostuumnaaien. Later werd ze verpleegkundige en werkte ze in Licht en Kracht in Assen.

 

Hun contacten werd verkering en dit groeide uit tot een huwelijk in 1954. Vanaf die tijd woonden ze bij en later in de ouderlijke boerderij aan het Westerzand waar ook hun drie kinderen werden geboren. Het overgrote deel van hun werkzame leven hebben ze samen de boerderij gerund. Eerst samen met familie later met eigen gezin. Vroeger was het een gemengd bedrijf, later alleen nog een melkveebedrijf. Maar er was ook altijd een varken, wat kippen, een aantal schapen én natuurlijk paarden. Paarden was een persoonlijke liefde van de heer Beving. Daar ging hij graag mee om. In het werk maar later ook als hobby. Toen de kinderen groot waren, werkte mevrouw Beving regelmatig in de nachtdiensten bij diverse verpleeghuizen waaronder het Wilhelmina Rustoord.

 

Nadat ze gestopt waren met de met de boerderij gingen ze in Lettelbert wonen en later in Leek. Daar wonen ze nu alweer een flinke tijd aan de Euroweg. Een fit en gezond stel dat geniet van tuinieren, wandelen en af en toe nog een reisje maken. Lange wandelingen lukken niet meer zo goed, maar buiten zijn, is voor hen genieten. Ze rijden beiden nog auto en vrijdags gaat mevrouw Beving naar de schildercursus in Opende. Inmiddels zijn er zes kleinkinderen, waarvan één in Frankrijk, en vier achterkleinkinderen. Af en toe helpen ze met de oppas van de achterkleinkinderen. Daar blijven ze jong bij.

 

Het echtpaar woont aan Euroweg 4, 9351 EN Leek.

 

Burgemeester Hoekstra feliciteert op 9 maart 2014 om 10.30 uur het echtpaar thuis.

Back to top button