Deze week aanslag afvalstoffenheffing op de mat (of digitaal) en eind februari de aanslag gemeentelijke heffingen

Westerkwartier – Sinds vorig jaar ontvangen inwoners van de gemeente Westerkwartier de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen in twee delen. De volgorde en datum van ontvangst lees je hieronder.

  • Op 8 februari 2024 ontvangt u: Aanslag variabele afvalstoffenheffing 2023
    U betaalt voor de kilo’s afval die u vorig jaar in 2023 aanleverde.
  • Op 23 februari 2024 ontvangt u: Aanslag gemeentelijke heffingen 2024
    Dit is een gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen voor dit jaar 2024. Het bestaat uit de vaste kosten afvalstoffenheffing (jaarlijks tarief), rioolheffing en onroerendzaakbelasting (OZB).

Controleer uw Berichtenbox van MijnOverheid
Heeft u zich aangemeld bij MijnOverheid.nl? Dan ontvangt u de aanslagen in de Berichtenbox van MijnOverheid. Heeft u zich niet aangemeld? Dan ontvangt u de aanslagen per post.

Heeft u de aanslagen gemeentelijke belastingen gemist doordat u deze digitaal van ons ontving? Als u inlogt op uw digitale Berichtenbox via mijn.overheid.nl(externe link) dan kunt u dit via ‘instellingen’ in uw Berichtenbox op mijn.overheid.nl(externe link) wijzigen, zodat u voortaan de gemeentelijke post weer thuis op papier ontvangt.

Hoe werkt de Berichtenbox van MijnOverheid.nl?
Heeft u hulp nodig om uw Berichtenbox te openen of uw instellingen te wijzigen? Ga dan naar seniorweb.nl/tip/post-in-berichtenbox-op-mijnoverheid(externe link)

Diftar-systeem | aanslag variabele afvalstoffenheffing 2023
Binnen de gemeente Westerkwartier gebruiken we het Diftar-systeem. Dit betekent dat u elk jaar een vast bedrag afvalstoffenheffing betaalt en dat u apart betaalt voor het aantal kilo’s afval dat u inlevert. De hoeveelheid afval die u aanlevert wordt gewogen. Als u minder afval aanlevert, betaalt u ook minder. Lees hier de 8 manieren om te besparen met de milieuboer.

Het taxatieverslag WOZ-waarde staat op MijnOverheid.nl
Het taxatieverslag waarin de WOZ-waarde van uw woning staat vermeld, wordt naar MijnOverheid.nl verstuurd. Als de aanslag op uw naam staat, kunt u het taxatieverslag op MijnOverheid.nl(externe link) inzien onder het tabblad ‘Persoonlijke Gegevens -> Wonen’. U hoeft hiervoor geen vinkje bij de gemeente te zetten.

Gemeentelijke belastingen betalen via automatische incasso
Dit heet een machtiging. U geeft de gemeente dan toestemming om de belasting in termijnen van uw rekening af te schrijven. U kunt zich hiervoor aanmelden via westerkwartier.nl/incasso.

Vragen of meer informatie?
Neem dan contact met de gemeente op via telefoonnummer 14 0594 of stuur een e-mail naar [email protected]  of kijk voor meer informatie op www.westerkwartier.nl/belastingen.

   
Back to top button