Brandweer Leek gealarmeerd voor brand in tunnel van speeltuin Tolbert

Tolbert – Woensdagmorgen even na 9 uur zijn de brandweerlieden van brandweer Leek gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Leuringslaan.

Omwonenden die rook vanuit een tunneltje in de speeltuin zagen komen hebben de brandweer gealarmeerd. De brandweer is ter plaatse gegaan onder ‘prio 2’ (gepaste spoed) en zijn op onderzoek uitgegaan. Omdat het leek dat er resten van afval brandde is één manschap met ademlucht op de tunnel ingegaan. Nadat deze constateerde dat de brand zich achter de houten schotten van de tunnel bevond is er een tweede manschap de tunnel ingegaan en zijn deze een blussing gestart.

Omdat de brand moeilijk te bereiken was vanuit de tunnel heeft de brandweer een gat aan de bovenkant van de tunnel gegraven om zo bij de brandhaard te komen. De brandweer heeft het gat vol laten lopen met water en heeft daarna de tunnel afgezet met lint. Na een laatste meting met de warmtebeeldcamera is de gemeente in kennis gesteld en is de brandweer retour gegaan.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button