Jaarlijkse danswedstrijd SDM van start in Sportcentrum Leek

Regio – SDM is de jaarlijkse danswedstrijden vrijdag 9 februari in Leek begonnen met aanwezigheid van een groot publiek.

Wat is SDM?
SDM is een sport- en dansschool voor jongeren en ouderen. De sport- en dansschool heeft verschillende locaties met meer dan 700 leden. Op dit evenement, georganiseerd door SDM, dansen de verschillende groepen in een wedstrijd tegen elkaar, de jury bepaald uiteindelijk aan de hand van een aantal criteria welke groep heeft gewonnen.

Jaarlijkse wedstrijd
De jaarlijkse wedstrijd wordt in februari door SDM georganiseerd in Sportcentrum Leek. Afgelopen vrijdag hebben de groepen van SDM tegen elkaar gestreden voor de prijs. De wedstrijd begon om 17:00 uur en eindigde rond 22:15 uur. Alle instroomgroepen waaronder de lyrical/modern, dancehall, commercial, hiphopfusion, femme, dans en theater, kidsdance-groepen, diverse demoteams, streetdance en volwassen groepen van SDM deden aan dit evenement mee. De dag was opgedeeld in drie blokken. De uitslag van de wedstrijden uit het eerste blok is als volgt:

  1. SDM “Get Up” – de Wilp
  2. SDM “Energize” – Leek
  3. SDM “Power” – Leek

Gevolgd door het tweede blok:

  1. SDM “The Rebels” – de Wilp
  2. SDM “Fantasy” – Marum
  3. SDM “Pressure” – Grijpskerk

En tot slot de uitslagen van het derde blok:

  1. SDM “Superior” – Buitenpost
  2. SDM “Power Army Girls” – Leek
  3. SDM “D-Vious” – de Wilp

De winnende groepen kregen een beker als prijs. De avond werd afgesloten met een gezellig feestje op de dansvloer.

Vandaag, zaterdag 10 februari, is de NNKS (Noord-Nederlands Kampioenschap Streetdance/Showdance) Leek, dit begint om 09:00 uur en zal afronden rond 21:00 uur ’s avonds. Deze wedstrijd zal worden gedaan door alle instroomgroepen van 13 jaar en ouder, de SDM wedstrijdteams en andere externe dansscholen uit heel Nederland. Entreekosten voor het publiek zijn €6,50 per persoon.

Foto’s: Alexander Mosselaar/InfoLeek.nl

   
Back to top button