Nationale voorleesdagen bij Peuterspeelzaal ’t Clowntje in Boerakker

Boerakker – De afgelopen weken waren het de nationale voorleesdagen bij peuterspeelzaal ’t Clowntje in Boerakker. Het boek “Help! Een verassing” van Miriam Bos stond centraal.

Een sprekend boek over vosje August die niet van verassingen houdt. Als zijn vriendin Suus hem toch wil verassen bedenkt August de meest gekke dingen waarmee Suus hem zou kunnen verassen en hij vindt het maar niks. Maar de werkelijkheid pakt anders uit. Suus kent August beter dan hij denkt en de verassing blijkt helemaal niet zo eng te zijn. Een prachtig boek met mooie kleuren en sprekende platen.

Hoog in het vaandel
Meester André van de bibliotheek kwam bij de peuterspeelzaal langs om het verhaal te vertellen, en ook zelf hebben ze het boek meerdere malen gelezen. Peuterspeelzaal ’t Clowntje heeft (voor)lezen hoog in het vaandel staan. Het bevorderd de taalontwikkeling, verruimd de woordenschat, het stimuleert de fantasie maar ook de sociale ontwikkeling.

Kleinschalig met veel aandacht
De peuterspeelzaal laat weten; “Wij zijn een kleinschalige peuterspeelzaal. Met groepen van 8 tot 12 kindjes is er genoeg tijd en ruimte om met kleine groepjes of zelfs één op één een verhaal te lezen. Je kunt dan wat dieper ingaan op een verhaal of het uitbeelden met attributen die in het verhaal voorkomen. Op de peuterspeelzaal hebben we onze eigen bibliotheek met een ruime collectie prentenboeken. Deze wordt jaarlijks uitgebreid. Elke week mogen de peuters een boekje uitkiezen, deze lezen we samen en ze mogen hem mee naar huis nemen om hem samen met pappa, mama, opa of grote zus te lezen. Hier beleven ze ontzettend veel plezier aan.

Verder werken we samen met de bibliotheek. We maken er geregeld een uitstapje naartoe of ze komen bij ons voor een verhaal of spel. Onze peuterspeelzaal zit gevestigd in sws de Klimboom te Boerakker. We hebben 2 groepen waar nog plekjes vrij zijn. Kom gerust een keertje langs om te kijken of kijk voor meer informatie op onze website. Tevens wordt er verlengde peuteropvang & BSO aangeboden dus uw peuter kan de hele dag bij ons blijven spelen.”

   
Back to top button