Westerkwartiers Kampioenschap Legpuzzel 2024 wederom een daverend succes

Westerkwartier – Zaterdagavond 10 februari was het weer zover. In ’t Spectrum in Sebaldeburen werd voor de tweede keer het WK (Westerkwartiers Kampioenschap) legpuzzelen gehouden. 40 teams (16 in de middag en 24 in de avond) gingen de strijd met elkaar aan om zo snel mogelijk een Jan van Haasteren legpuzzel van 1000 stukjes te leggen.

Dit jaar deden er voor het eerst ook 7 junioren teams met kinderen in de basisschool leeftijd. Zij gingen aan de slag met een puzzel van 360 stukjes. Voor de aanvang van de wedstrijd was het nog erg rumoerig was in de zaal was dat na start wel anders. Geconcentreerd en in relatieve rust werd er fanatiek gepuzzeld.

Junioren
Bij de junioren was al snel duidelijk wie er zou gaan winnen. Het team Het Puzzelstukje had thuis heel goed geoefend en hadden de puzzel van 360 stukjes gelegd in 54.42. Ook de Puzzelduckies hadden geoefend maar het lukte maar niet om het laatste stukje gelegd, het paste niet. Toen bleek dat er een groen stukje op de verkeerde plek lag, en toen dat opgelost was was ook dat team klaar in 1.01.14, goed voor een 2e plaats. De strijd om de 3e plaats was een spannende, lang leek het erop dat de vrolijke Donald Duck puzzelaars die in hun voordeel zouden beslissen maar met een ultieme eindsprint werden De zoete zusjes derde in een tijd van 1.04.11.

Verbluffende tijd
Gedurende de reguliere wedstrijd waren alle ogen gericht op de teams die in 2023 in de top 5 geëindigd waren. Maar al heel snel bleek dat een ander team in de zaal bezig was met een huzarenstukje. In een verbluffende tijd van 49.22 had team de Puzzellientjes de puzzel af. Wat bleek nu, vorige week had dit team meegedaan aan een voorronde van het Nederlands Kampioenschap en daar hadden ze precies dezelfde puzzel gelegd. Maar ook al was dat niet zo geweest dan hadden ze de wedstrijd ook wel gewonnen.

Nek-aan-nek race
De strijd om de 2e plaats was een nek-aan-nek race tussen de Harde KoeKaas Club en Hoast Kloar die uiteindelijk werd beslecht in het voordeel van de Harde KoeKaas Club in 57.21 en Hoast Kloar had de puzzel 38 seconden later klaar in een tijd van 57.59.

Ook deze tweede editie van het WK was een groot succes. Gezien de enthousiaste reacties zal de activiteitenkoepel van Sebaldeburen.net in 2025 wederom een WK organiseren. Voor een uitgebreid verslag, de complete uitslag en foto’s kijk op deze website.

Foto’s: A.C. van Zwol

   
Back to top button