Sparta verstevigd koppositie

Zevenhuizen – Zaterdag speelde de Zoutman-formatie een thuiswedstrijd tegen It Fean/Boelenslaan. In Surhuisterveen begon de equipe van Moric van der Lei destijds, na een moeizame start van de competitie, aan haar reeks overwinningen, welke ook vandaag niet ten einde kwam. In een goed gevulde sporthal floot scheidsrechter Moes, na het voorstellen van beide teams, voor start van de wedstrijd.

De eerste aanval trof van afstand direct doel, maar het was het Friese combinatieteam uit Surhuisterveen/Boelenslaan dat in het spoor bleef. Sparta liep via 3-3 uit naar een 6-3 voorsprong. It Fean/Boelenslaan, dat moest winnen om nog zicht te houden op promotie, haakte aan en wist met vijf goals op rij op een 6-8 voorsprong te komen. Sparta liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en zocht met een 12-9 ruststand de kleedkamers op.

Moric van der Lei was positief gestemd en complimenteerde zijn spelers met de harde werklust. In de tweede helft de kop erbij houden, dan blijven de punten in Zevenhuizen!

Geen problemen voor Sparta
Na rust waren het de Friezen die de druk er op probeerden te houden, maar was het Sparta dat telkens mee wist te scoren. Doordat de juiste mensen goed in stelling gebracht werden kwamen de Zevenhuisters niet meer in de problemen en stond er bij het laatste fluitsignaal een 21-17 eindstand op het bord.

Sparta heeft met deze overwinning goede zaken gedaan, want nummer 2 Udiros/Kinea liet punten liggen. Na de voorjaarsvakantie gaan de Zevenhuisters op bezoek bij Pallas’08. Deze wedstrijd start 17:25 uur in Leeuwarden.

   
Back to top button