Weekendweer: zaterdag droog met soms wat zon – zondag wederom flink nat

Landelijk – Het weekend verloopt wisselvallig. Zaterdag is het vaak droog met vooral in de noordelijke helft flink wat ruimte voor de zon. Zondag verloopt daarentegen weer ronduit wisselvallig met langdurige perioden met regen. Op beide dagen liggen de maxima tussen 9 en 12 graden, aldus Weeronline.nl.

Iets minder zacht
De verschillen zijn komend weekend heel groot! Niet vanwege de temperatuur, maar vanwege het weerbeeld. Zowel op zaterdag als zondag liggen de maxima tussen 9 en 12 graden. Dat is minder zacht dan de voorgaande dagen, maar nog steeds zachter dan normaal voor de tijd van het jaar. Gebruikelijke waarden voor halverwege februari liggen rond 7 graden.

Ondanks de vrij constante temperaturen verschillen de dagen dus veel van elkaar. Als jij buitenplannen hebt is het geen slecht idee om deze op zaterdag te ondernemen. In de ochtend is vooral in de zuidelijke helft nog kans op een lokale bui, maar een groot gedeelte van de dag is het overal droog. Vooral in de noordelijke helft is de zon geregeld te zien. Elders is wat meer bewolking aanwezig. De wind is veelal zwak tot matig en komt uit het westen.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag neemt de dikkere bewolking geleidelijk toe, maar het blijft overal droog. Tijdens de nacht naar zondag koelt het af naar circa 7 graden.

Zondag wederom flink nat
De tweede dag van het weekend is het een stuk minder aangenaam om buiten te zijn. Er trekt een grootschalig regengebied over ons land waardoor het overal een geruime tijd gaat regenen. In het oosten kan het nog wel een lange tijd droog zijn, maar ook daar gaat het aan het begin van de middag regenen. Als jij toch de deur uit moet is de paraplu zeker nodig. Pas aan het einde van de avond verlaat het regengebied via het oosten. De wind is matig tot aan zee soms vrij krachtig, 3-5 Bft.

Winter voorlopig ver te zoeken
In de nieuwe week nemen de neerslagkansen weer wat af, maar een enkele bui behoort nog wel tot de mogelijkheden. In de loop van de nieuwe week neemt de kans op een wisselvallig weertype met veel regen en flink wat wind weer toe, maar dat is nog vrij onzeker. Het is in ieder geval een zekerheid dat het volgende week zacht blijft met maxima rond 10 graden en minima ruim boven het vriespunt.

   
Back to top button