Sterke eerste helft levert Rodenburg winst op

ZUIDWOLDE/LEEK – Afgelopen zondag stond voor Rodenburg de uitwedstrijd tegen ZKC in Zuidwolde op het programma. Een relatief onbekende tegenstander. ZKC, een jonge ploeg die in de veldcompetitie een klasse hoger speelt.

De verwachting was dat ZKC met veel energie uit de startblokken zou komen en voor Rodenburg was het dan ook zaak om die fase door te komen. Dit bleek ook in de wedstrijd het geval, de jonge ZKC-ers speelden hoog tempo en gooiden veel energie in de wedstrijd. Rodenburg was hierop voorbereid en wist hier uitstekend mee om te gaan. De begin van de wedstrijd was in evenwicht en de doelpunten vielen aan beide kanten tot 3-3. De aanvallen van Rodenburg kwamen steeds beter uit en daardoor liep Rodenburg uit naar een 4-7 tussenstand. Ondanks dat kwam ZKC weer terug tot 7-7, maar Rodenburg bleef doorgaan. Via 7-10 stond er een 8-12 ruststand op het scorebord.

Een goed uitgangspunt voor Rodenburg om met vier doelpunten voorsprong de tweede helft te starten, maar Rodenburg was zich wel degelijk bewust dat de punten nog niet binnen waren. De tweede helft stonden er aan het begin dan ook weer twee scherp spelende ploegen in het veld. Weer brak er een fase aan waar de doelpunten aan beide kanten vielen en bleef het verschil tot 12-16 vier punten. Een afstandsschot van een dame van ZKC en een gemiste strafworp van Rodenburg was de fase waarin de wedstrijd naar ZKC leek te kantelen. Beide ploegen scoorden de laatste 15 minuten moeizaam, maar ZKC kroop langzaam dichterbij. Met ruim 2 minuten te spelen stond Rodenburg 16-19 voor. Je zou misschien denken dat de wedstrijd gespeeld was, maar ZKC scoorde snel de 17-19 en de aanval daarop de 18-19. Met nog 1 minuut te spelen was het bloedstollend spannend, het goede korfbal werd inmiddels niet meer getoond maar de spanning compenseerde dit ruimschoots. Met nog enkele secondes te spelen kreeg ZKC nog 1 kans om te scoren, het afstandschot ging mis. Rodenburg maakte het nog spannend maar ging verdiend met de winst terug naar Leek.

Volgende week staan er weer uitwedstrijden op het programma, Rodenburg 1 zal zaterdags afreizen naar Roden. Om 19:30 zullen zij het daar opnemen tegen de koploper, Noordenveld. Rodenburg 2 verloor vandaag nipt van AVO 5, ze spelen zondag om 12:15 in Nijeveen tegen DOS’46 5 hun volgende wedstrijd.