Betonnen legoblokken op de Nieuweweg – Molenweg in Nuis-Niebert opnieuw verplaatst

Nuis/Niebert – Medewerkers van de gemeente Westerkwartier hebben in de ochtend van 26 februari de zogenaamde betonnen ‘legoblokken’ op de Nieuweweg – Molenweg in Nuis-Niebert verplaatst.

Waar je tot vanmorgen nog tussen de blokken door kon rijden, moet je nu links of rechts van de blokken passeren. Plaatselijk belang Nuis-Niebert heeft in overleg met de wegbeheerder besloten dat dit de juiste oplossing is om de snelheid er nog meer uit te halen. Op de blokken zijn ook reflecterende borden geplaatst om automobilisten langs de blokken te laten gaan. Voor de weggebruikers zal het weer even wennen zijn aan de nieuwe situatie.

Lees ook: Bedrijfsbus botst frontaal op betonnen wegversmalling bij Niebert; weg afgesloten

Betonblokken geen oplossing?
Meerdere aanwonenden hebben al eerder zowel bij de gemeente en bij Plaatselijk Belang aangegeven dat de oplossing met betonblokken juist leidt tot hogere snelheden, irritaties, ruzies, en gevaarlijk rijgedrag. Deze zijn dan ook van mening dat het plaatsen van een mobiele flitspaal en/of regelmatige handhaving door middel van snelheidscontroles de enige manier zijn om snelheden omlaag te brengen.

Bewoners die aan de Molenweg in Niebert wonen zijn zeker van mening dat iets moet worden gedaan aan de soms uitzonderlijk hoge snelheden. Ze zien nu in de praktijk echter het tegenovergestelde gebeuren.

Foto’s: Romke Notenbomer/112Marum.nl

   
Back to top button