Aanvraag gemeentelijke minimaregeling voor 2024 staat open

Westerkwartier – Voor het jaar 2024 staat de minimaregeling weer open. Inwoners kunnen een tegemoetkoming in de kosten voor de gemeentelijke belastingen aanvragen. Het gaat dan om het vastrecht van de afvalstoffenheffing. In 2024 is dit € 202,-.

Ook kunnen inwoners een vergoeding uit het Participatiefonds aanvragen. Voor sociale, culturele en/of sportieve activiteiten. Het bedrag voor een volwassene is € 210,- voor een heel jaar. Voor uw inwonende kinderen jonger dan 18 jaar is € 118,- beschikbaar.

Bijstandsuitkering? Dan hoeft u niet aan te vragen
Wanneer u vanaf 1 januari 2024 een bijstandsuitkering van de gemeente ontvangt, heeft u al een brief gekregen. Wanneer u na 1 januari 2024 een bijstandsuitkering ontvangt, krijgt u later een brief van de gemeente. U hoeft dus niets aan te vragen.

Inkomen op of rond bijstandsniveau en weinig vermogen?
Op de website van de potjeswijzer ziet u potjes voor minima staan. Er zijn niet alleen potjes van de gemeente. Gloed, de Voedselbank en Stichting Leergeld Westerkwartier hebben ook potjes. De potjes van stichting Leergeld zijn voor gezinnen met kinderen jonger dan 18 jaar.

Potje Tegemoetkoming gemeentelijke belastingen
Bij dit potje kunt u lezen wie in aanmerking komt. Wat de voorwaarden zijn en hoe u kunt aanvragen. Bij dit potje kunt u met uw DigiD een aanvraag doen. Voor het vastrecht van de afvalstoffenheffing en/of de vergoeding uit het Participatiefonds. Wanneer u liever een aanvraagformulier via de post ontvangt, kunt u dat ook aangeven.

Vragen?
Bel dan met een medewerker Inkomen via telefoonnummer 14 0594. Mailen mag ook naar
[email protected]

   
Back to top button