Overwegend droog weekend met regelmatig zonnige periodes

Landelijk – Het eerste weekend van de meteorologische lente is zo slecht nog niet. Zaterdag valt later op de dag een lokale bui, maar de droge momenten overheersen en af en toe schijnt de zon. Zondag is het vaak bewolkt, maar veel regen valt er niet. De temperatuur komt uit tussen 8 en 13 graden, meldt Weeronline.nl.

Zaterdag beste dag van het weekend
Het is alweer een tijdje geleden dat we een geheel droog weekend beleefd hebben, en ook dit weekend gaat dat helaas niet gebeuren. Toch gaan de droge momenten dit weekend wel overheersen en vooral op de eerste dag van het weekend is het op veel plekken best prima weer om buiten wat te ondernemen. Vooral in de tweede helft van de middag en in de avond kan af en toe wat regen vallen. Overdag is het dus vaak droog met flink wat ruimte voor de zon. Bij een matige tot aan de kust vrij krachtige wind uit zuidelijke richtingen wordt het 10 tot 13 graden. Dat is aan de zachte kant voor de tijd van het jaar. Normale waarden voor begin  maart liggen rond 8 graden.

Meer regen, wel onzeker
Een zeer grootschalig en actief neerslaggebied ligt zondag boven Europa. Wij pikken hier net een randje van mee waardoor het in het westen vooral in de middag af en toe even nat kan zijn. Elders in het land is het overwegend droog en in het noordoosten kan de zon wellicht even en in het oosten kan wellicht de zon af en toe doorbreken. Hier vinden we ook de hoogste temperaturen met langs de grens maxima van een graad of 13. In Zeeland wordt het niet veel warmer dan een graad of 8. Er staat minder wind dan op zaterdag.

Na het weekend de lente in?
Voor de mensen die staan te springen om in de zon op het terras te kunnen zitten is er hoop! Volgende week nemen de neerslagkansen af. Vooral in de tweede helft van de nieuwe week lijkt de zon uitbundig te gaan schijnen en met maxima van ruim 10 graden en weinig wind krijgen we wellicht een klein voorproefje op de lente! Doordat het vaak helder is verlopen kunnen de nachten vrij koud verlopen met minima rond het vriespunt. De winterjas kan voorlopig nog niet de kast in.

   
Back to top button