Vandaag flink wat zon, morgen meer bewolking

Landelijk – Na een zonovergoten vrijdag is vandaag flink wat ruimte voor de zon. Het blijft droog bij maxima tussen 11 en 15 graden. Zondag is meer bewolking aanwezig en in het zuiden is wat lichte regen mogelijk. Het wordt dan 11 tot 13 graden. De wind is vaak matig uit het oosten.

Afgelopen vrijdag waren de luchten overal blauw van kleur. De temperatuur stijgt naar 10 tot lokaal 12 graden bij een matige tot aan zee vrij krachtige oostenwind die het voor het gevoel een stuk kouder maakt.

Zaterdag flink wat zon en wolken
De eerste dag van het weekend verloopt droog met zonnige perioden. Er trekken wel velden met (hoge) wolkenvelden over het land. De temperatuur stijgt naar 11 graden in het noorden tot lokaal 15 graden in het zuiden bij een matige tot aan zee soms vrij krachtige oosten- tot zuidoostenwind. De wind kan het voor het gevoel iets kouder maken. Desondanks is het heerlijk weer om wat buiten te ondernemen. Het weercijfer krijgt dan ook een 8!

vanavond en tijdens de nacht naar zondag is het droog met wolkenvelden en opklaringen. De minimumtemperatuur komt tussen 2 en 5 graden uit.

Zondag meer bewolking
Zondag is er meer bewolking aanwezig dan zon, maar het blijft wel zo goed als droog. Later op de dag is in het zuiden een kleine kans op een bui. Het is dan 11 tot 13 graden, alleen op de Waddeneilanden valt de temperatuur een aantal graden lager uit. De wind is matig uit het oosten.

Na het weekend wordt het geleidelijk minder zacht. Het weerbeeld bestaat uit vrij veel wolkenvelden, af en toe een bui en soms wat zon.

   
Back to top button