Informatiebijeenkomst over de nieuwe hoogspanningsverbinding die door het Westerkwartier komt te lopen

Westerkwartier – TenneT wil tussen Vierverlaten en Ens een nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding aanleggen. Deze nieuwe verbinding zal door de gemeente Westerkwartier lopen (zie afbeeldingen onderaan dit artikel). Uitbreiding van het hoogspanningsnetwerk is nodig omdat we in Nederland steeds meer elektriciteit verbruiken. Er zijn verschillende tracéalternatieven die worden onderzocht.

Bent u benieuwd naar de plannen?
TenneT organiseert tussen 19 maart en 2 april 2024 informatiebijeenkomsten in de omgeving. Op dinsdag 19 maart organiseert TenneT en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat een eerste informatiebijeenkomst in Boerakker. De informatiebijeenkomst vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur, in Dorpshuis Oomkegast (De Olde Ee 10, Boerakker). U kunt vrij binnenlopen, er is geen plenair programma.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt u bijgepraat over tracéalternatieven en de onderzoeken die volgen. Kunt u niet maar wilt u er wel bijzijn? TenneT en het Ministerie organiseren meer informatiebijeenkomsten in de regio, kijk voor meer informatie op de website van Tennet.

   
Back to top button