Weekendweer: zaterdag droog met zon, zondag regen

Landelijk – Zaterdag verloopt grotendeels droog met een afwisseling van zon en wolken. Het wordt 10 tot 12 graden bij een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. Tijdens de nacht naar zondag daalt de temperatuur richting het vriespunt. Zondag overdag verloopt op veel plaatsen ronduit nat. De maxima liggen dan rond 13 graden, aldus Weeronline.nl.

Zaterdagochtend heeft vooral het oosten van het land mogelijk nog met enkele buien te maken, maar al vrij snel trekt dit naar Duitsland weg. Er volgt een droge middag met een afwisseling van wolken en zonneschijn. De meeste zon is weggelegd voor de kustprovincies. De matige tot aan zee soms vrij krachtige noordwestenwind blaast minder zachte lucht vanaf de Noordzee ons land binnen, waardoor het kwik blijft steken op maximaal 11 of 12 graden. Bovendien maakt de wind het voor het gevoel nog wat frisser.

Zaterdagavond verloopt droog met een mix van wolken en opklaringen. Het koelt flink af: in het noordoosten daalt de temperatuur naar waarden rond het vriespunt, elders blijft het ruim boven nul.

Regen op zondag
Zondag trekt een regengebied over het land. Lokaal heeft de regen een buiig karakter, waardoor het soms even goed door kan plenzen. Een groot gedeelte van de dag regent het in heel het land. Pas in de avond wordt het vanuit het westen geleidelijk droog. Het wordt 13 graden bij een matige zuiden- tot zuidwestenwind.

Deze vrijdag kans op stevige buien, kans op hagel en onweer
Vrijdagochtend is vrij veel bewolking aanwezig met enkele buien. Vrijdagmiddag trekt een gebied met (stevige) buien vanuit het zuidwesten noordoostwaarts over het land. Vooral landinwaarts kunnen de buien pittig uitpakken met lokaal kans op hagel en onweer. Daarnaast is tijdens een stevige bui ook kans op windvlagen. In het noordwesten blijft het droger en af en toe schijnt ook de zon. Het is nog zacht voor de tijd van het jaar met op grote schaal middagwaarden tussen 14 tot 16 graden. De zuidwestenwind is matig landinwaarts tot (vrij) krachtig aan zee, windkracht 4 of 5.

   
Back to top button