Kick-off zwerfafval actie op basisscholen in het Westerkwartier

Westerkwartier – Vrijdag 22 maart was de kick-off van de zwerfafvalactie. NDCE organiseert dit voor basisscholen in het Westerkwartier. Dit jaar doen achttien scholen mee. Dat betekent dat er tweeduizend leerlingen de straat op gaan om zwerfafval te rapen in het Westerkwartier.

Wethouder Bé Schollema bezoekt o.b.s. Kromme Akkers in Garnwerd om het startschot te geven voor de afvalraces. De leerlingen van groep zeven en acht doen mee onder aanmoediging van de andere leerlingen en de wethouder.

Wethouder Bé Schollema: ‘Het Westerkwartier is een prachtige regio. Door zwerfafval te rapen houden we dit ook zo. Het is  belangrijk en mooi om te zien dat scholen in het Westerkwartier hier steeds meer aandacht aan besteden met beschikbare educatieve programma’s.’

Inwoners rapen zwerfafval tijdens de Landelijke Opschoondag
Zaterdag 23 maart is de Landelijke Opschoondag. Dan gaan de inwoners van het Westerkwartier met handschoenen, grijpers en vuilniszakken zwerfafval opruimen. Samen willen we het Westerkwartier een stukje schoner maken. In heel Nederland wordt deze dag samengewerkt door jong én oud. Iedereen doet mee: buren, bedrijven, scholen en familie. Hierdoor worden onze wijken een stuk schoner. Dat geldt ook voor schoolpleinen, winkelcentra, sportvelden en bedrijventerreinen.

   
Back to top button