Ambachtencentrum op landgoed Nienoord

LEEK – Eind 2013 is in het Museum Nienoord in Leek het praktijk-leercentrum Ambachten van start gegaan. In het ambachtencentrum worden mensen geschoold in ambachtelijke en technische vaardigheden.

Dit gebeurt ondermeer door rijtuigen van het museum te restaureren. Het ambachtencentrum is opgezet als re-integratieproject voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Via de ISD Noordenkwartier worden kandidaten geselecteerd voor het ambachtencentrum.

 Op de arbeidsmarkt ontstaat een tekort aan mensen met ambachtelijke vaardigheden. Hierop wordt met dit project ingespeeld. Twee leermeesters verzorgen de scholing. Het ambachtencentrum zal in ieder geval vier jaar bestaan. Vanuit het ambachtencentrum kunnen mensen doorgroeien naar een reguliere baan.

Op 6 maart 2014 zijn lokale bedrijven uitgenodigd voor een rondleiding in het ambachtencentrum. Hierdoor kunnen deze bedrijven kennis maken met de mogelijkheden van het ambachtencentrum en de medewerkers.

Het project is een gezamenlijk initiatief van de ISD Noordenkwartier, de gemeente Leek en het Borg & Rijtuigenmuseum (Museum Nienoord). Het ambachtencentrum wordt medegefinancierd vanuit re-integratiemiddelen die de gemeente Leek hiervoor van het Rijk ontvangt.

Back to top button