Het Danspaleis komt er weer aan; ‘Een gratis rondreizend dansfeest voor senioren’

Niekerk/Leek – Volgende week vrijdag 12 april vindt er in de Rotonde in Niekerk tussen 14.00 – 16.00 uur weer een Danspaleis plaats. Het Danspaleis is een gratis rondreizend dansfeest voor senioren. Vorig jaar werd gestart met dit initiatief en het slaat enorm goed aan in de Gemeente Westerkwartier.

Dit is dan ook de reden dat er meer Danspaleizen en Huiskamer Danspaleizen georganiseerd worden in 2024 door Sociaal Werk De Schans in samenwerking met het Danspaleis. In 2024 kunnen senioren genieten van twee Danspaleizen, een speciaal Mantelzorg Danspaleis en vier Huiskamer Danspaleizen. Wat is het verschil tussen een Danspaleis en Huiskamer Danspaleis? In een Huiskamer Danspaleis geniet je met ongeveer 12 andere senioren van muziek, deel je herinneringen aan de muziek en maak je wellicht een voorzichtig dansje. Een kleinere setting waar meer aandacht is voor het persoonlijke verhaal en wat drie weken achtereenvolgens plaatsvindt.

Danspaleis
De missie van Het Danspaleis is om alle ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden met dans en muziek. Met dit ‘tankstation van levensvreugde’ wordt eenzaamheid aangepakt. Sociaal Werk De Schans heeft in het afgelopen jaar veel blije gezichten gezien bij de Danspaleizen. Reacties als: ‘Ik heb in geen tijden zo’n heerlijke middag gehad!’ en ‘Ik heb morgen spierpijn van het dansen, wanneer is de volgende keer?’ kwamen veel voorbij. Daarom hebben zij met de Gemeente Westerkwartier de handen ineen geslagen en nieuwe edities mogelijk gemaakt.

Naast de senioren die graag naar de Danspaleizen komen, zijn er ook vrijwilligers uit het Westerkwartier actief als dansvrijwilliger. Dansvrijwilligers helpen de senioren, die moeilijk te been zijn om toch te kunnen dansen. Als ondersteuning of om met een rolstoel te dansen. Zo is het voor iedereen mogelijk om mee te doen in het Danspaleis.

Meedoen?
Alle ouderen die zin hebben in een feestje zijn welkom bij het Danspaleis! Hieronder de data voor de komende edities:

Huiskamer Danspaleis
Donderdag 16, 23 en 30 mei – 14.00 – 15.30 uur De Nieuwe Wierde in Grijpskerk
Donderdag 12, 19 en 26 september – 10.00 – 11.30 uur Dorpshuis ‘t Kompas in Lutjegast
Donderdag 14, 21 en 28 november – 14.00 – 15.30 uur MFC de Molenstreek in Zevenhuizen

Danspaleis
Vrijdag 12 april – 14.00 – 16.00 uur – Dorpshuis De Rotonde in Niekerk
Donderdag 26 september tussen 14.00 – 16.00 uur – locatie wordt later bekend gemaakt.

Aanmelden voor een Huiskamer Danspaleis of Danspaleis kan via: e.vanderlaan@sociaalwerkdeschans Deelname is altijd gratis, omdat Sociaal Werk De Schans het van belang vindt dat het voor iedereen toegankelijk is.

   
Back to top button