Dierenambulance en brandweer opgeroepen voor eendjes te water in het centrum van Leek

Leek – Dinsdagavond zijn de vrijwilligers van Dierenambulance Westerkwartier opgeroepen voor jonge eendjes die ingesloten zaten in het water nabij het sluisje aan het Boveneind in Leek.

Vermoedelijk zijn de acht ingesloten eendjes door de stroming van het water meegevoerd en via de sluis een verdieping lager terechtgekomen. Na meerdere mislukte pogingen om de beestjes met schepnetten uit het ingesloten deel te halen werd besloten hulp in te schakelen van de brandweer.

Toen de brandweer eenmaal ter plaatse was is besproken welke acties er gedaan konden worden. Na overleg en wederom meerdere pogingen met schepnetten waren de eendjes de hulpverleners te snel af en werd besloten de reddingsactie te staken.

Foto’s: Alexander Mosselaar & Sven Loer

 

   
Back to top button