Nét niet voor Sparta in derby tegen Noordenveld

ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag startte de competitie met direct een kraker in de Tweede Klasse B. Sparta nam het thuis op tegen het Rodense Noordenveld. Beide ploegen kennen elkaar goed, maar bij aanvang van een nieuw seizoen weet je nooit hoe het balletje rolt. Zo ook deze middag.

Onder toeziend oog van het toegestroomde publiek was het de Zoutman-formatie die als eerste de korf vond. Verdedigend was Sparta slordig en aanvallend kwam het er nog niet echt uit. Noordenveld creëerde kans na kans en stond na 10 minuten met 1-5 voor. De Zevenhuisters wisten zich langzaam te herstellen en weer dichterbij te komen. Met nog een kwartier op de klok was het 6-8 en ging het draaien bij de ploeg van Leo van der Lei. Vlak voor rust werd de aansluitingstreffer gescoord en werd er bij 10-11 de kleedkamer opgezocht.

In de kleedkamer hamerde coach Van der Lei erop om te blijven spelen vanuit het spel, iedereen moest blijven bewegen en vanuit de 3-1-situatie kwamen de kansen vanzelf. De Rood-Zwarte equipe startte de tweede helft fel en maakte direct gelijk en kwam zelfs bij 13-12 op voorsprong. Sparta dat in de tweede helft telkens het initiatief had stond halverwege met 17-15 voor. Noordenveld wisselde tactisch en kwam zo weer langszij, waardoor Sparta de laatste vijf minuten weer vol in de aanval moest om nog een gelijkspel te forceren.

Het laatste Zevenhuister schot draaide ongelukkig uit de korf en hiermee ging de derby tegen Noordenveld met 19-20 verloren. Even door de spreekwoordelijke zure appel heen bijten, want deze wedstrijd biedt zeker perspectief voor de rest van de competitie. Volgende week zaterdag, 9 september, gaat Sparta op bezoek bij kampioenskandidaat Quick’21 uit het Friese Oudega. Rond de klok van 15.30 uur zal deze wedstrijd starten.