Open beker team Schaakclub Leek strandt in halve finale

Leek – Op 12 april werd in de Balkhoeve de halve finale van de NOSBO bekercompetitie gespeeld tussen Schaakclub Leek en Schaakclub Assen. Op papier had Assen de beste papieren met een gemiddelde rating die ruim 100 punten hoger lig t dan die van Leek. Toch was de wedstrijd best spannend.

Aldert-Jan Keessen verloor weliswaar op bord 1 snel van Ivo Maris na een mislukte opening, maar op de overige borden kon het nog alle kanten op. Kees Praagman had op bord 4 een iets minder stelling tegen Maarten Dijkstra, maar het witte overwicht was niet groot. Na afwikkeling naar een toren-paard eindspel overzag Kees dat hij de in de afwikkeling verloren pion eenvoudig terug kon nemen, daarna werd hij vakkundig uitgespeeld  en moest na stukverlies opgeven.

Geen finale in open klasse
Sander Westerlaan won een goede partij van Gertjan Haan, die in een fraai slot door Sander matgezet werd (zie foto). Pieter Doller stond goed tegen Geon Knol, maar  wist geen winnend plan op het bord te krijgen. Vanwege de stand in de wedstrijd probeerde hij de partij te forceren, waarna hij toch verloor. 3-1 voor Assen, geen finale in de open klasse voor Leek dit jaar. Het bekerteam tot 1900 van Leek staat op 7 juni wel in de finale.

Foto: Frans Huisman

 

   
Back to top button