Wethouder Haze plant klimplanten in Wilhelminapark Zuidhorn; “Onderdeel van een test”

Zuidhorn – Donderdag 18 april plant wethouder Hans Haze verschillende klimplanten in het Wilhelminapark in Zuidhorn. Hiervoor heeft de gemeente een tijdelijke constructie van staal (pergola) geplaatst. Deze pergola is bedoeld om klimplanten grip te geven. De klimmers kunnen hierlangs naar hartenlust groeien. De pergola met de klimplanten staat aan de zuidkant van het Wilhelminapark, aan de kant van de Julianalaan.

De gemeente test verschillende klimplanten
De pergola is tijdelijk. Deze blijft een paar jaar staan. Op deze manier kan de gemeente de groei van verschillende klimplanten goed in de gaten houden. En zien welke planten het goed doen in deze omgeving. Bodem, water, zon en wind hebben hier invloed op. De gemeente plant blauwe regen, wilde wingerd, kamperfoelie, klimroos, hop, bruidssluier en Toscaanse jasmijn.

De test is een eerste aanzet voor de uitvoering van de Centrumvisie Zuidhorn. Daarin staat dat lijnen met klimplanten verbindingen vormen tussen de Overtuinen, Dorpsvenne en het horecaplein. De planten die het beste groeien en bloeien, kan de gemeente daarna toepassen in het centrum van Zuidhorn.

   
Back to top button